Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Modulis “Įvadas į profesiją”

Rugsėjo 6, 7 ir 8 dienomis modulio “Įvadas į profesiją” metu F-68 gr. fotografai drauge su grupės vadove B. Bukantyte lankėsi įvairiose su fotografijos specialybe susijusiose erdvėse Vilniaus mieste. 

Rugsėjo 6 d. pradėjome apsilankymu “AP galerijoje”, esančioje Jono Meko skersgatvyje. Šiltai mus pasitikusi galerininkė Vilma Jankienė supažindino su įspūdinga galerijos erdve ir veiklomis. Apžiūrėjome gausybę meno kūrinių ir žaismingą Tanios Serket analoginės fotografijos darbų paroda "Mano fantomas". Seniausioje, 50-uosius metus skaičiuojančioje Vilniaus Fotografijos galerijoje, kurioje lankėmės vėliau - išvydome visiškai kitos nuotaikos parodą. Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Kęstučio Grigaliūno „Pokaris, 1946“ - paroda, išsiskirianti neįprastu, interaktyviu formatu, skatinanti susimąstyti apie istorinę atmintį ir jos trapumą. Dieną vainikavome vizitu į Vilniaus rotušę ir ŠMC skaityklą - kultūriškai svarbias ir aktyvias Vilniaus erdves.

Rugsėjo 7 d. buvo skirta pažinčiai su Vilniuje esančiomis fotografinės technikos įmonėmis. “ProCentre” buvome išsamiai supažindinti su nuotraukų paruošimo spausdinimui ir spausdinimo procesais, fotopopieriaus ir fotojuostų tipais, turima įranga ir patirtimi, įgyta dirbant šioje srityje. Kitąmet 30-metį švęsiančioje “Fototechnikos” parduotuvėje bendravome su jos savininku Gediminu Zdančiumi, kuris mokinius susipažino ne tik su naujausia fotografine technika, bet ir dosniai dalinosi naudingais patarimais, patirtimi ir įsimintinomis istorijomis iš fotografo gyvenimo.

Rugsėjo 8 d. lankėmės “Prospekto” galerijoje vykusioje olandų menininkės Daphne Van de Velde fotografijų parodos “Apie mane ir tave” atidaryme. Jo metu žavėjomės jos darbais ir kūrybišku, skulptūrišku nuotraukų pateikimu, taip pat turėjome progą prisistatyti ir pabendrauti su šia menininke. 

Įkvėpti visų per savaitę pamatytų parodų, sutiktų fotografų ir aplankytų erdvių, kupini įspūdžių ir naujų žinių mokiniai vos per keletą dienų praplėtė fotografo specialybės ir fotografijos srities suvokimą. Tai atsispindėjo jų reflekijose ir pirmuose kūrybiniuose fotografijos darbuose. 

Linkime F-68 grupei įkvėpimo ir sėkmės einant fotografijos keliu!

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku