Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Tarptautinė mokinių praktika Portugalijoje

2023 m. lapkričio 19 d. Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro mokiniai, atstovaujantys įvairias profesijas, dalyvavo „Erasmus+“ programos finansuotame mobilume (projekto nr. 2023-1-LT01-KA121-VET-000132312), vykusiame Portugalijoje. Šios nuotykiais kupinos kelionės dalimi tapo VR-1 grupės mokiniai Pijus Paulauskas, Danielius Michalesku ir Aleksas Lazebnikas, kurie savo kūrybiškumu ir inovatyvumu paliko įspūdį trims skirtingoms Portugalijos reklamos gamintojų įmonėms. Mokinių veiklą apėmė lipdukų ir logotipų klijavimas ant marškinėlių bei drobės, reklamos montavimas ir kompiuterinis maketavimas. Priimančios darbovietės liko sužavėtos mokinių profesionalumu bei menine raiška. 

Justina Žaliauskaitė, kosmetikos meistrė iš TKO-4 grupės, atliko praktiką jaukiame SPA salone, kur prisiminė masažo technikas. Greta Stankevičiūtė ir Fausta Keinaitė iš VRO-1 grupės, praktikavosi viešbutyje, kur teko atsakingai serviruoti pusryčių, pietų bei vakarienės stalus, ruošti kavą, prisidėti prie jubiliejaus šventės organizavimo.

TM-4 grupės masažuotojos – Olga Bobrovskaja, Lina Krupavičiūtė-Žalnorienė ir Rūta Puišytė – savo profesionaliais masažo įgūdžiais padėjo klientams atsipalaiduoti ir atsipūsti nuo kasdienių rūpesčių. TP-5 grupės paramedikai – Zack Ralys, Martynas Undraitis ir Justinas Vaižmužys – turėjo galimybę susipažinti su Portugalijos paramedikų darbo rutina, kas dieną keliavo į emociškai grūdinančius iškvietimus. Profesija, kuri primena, kad profesinis išsilavinimas eina ranka rankon su didžiuliu atsidavimu ir atsakomybe.

Nepamirškime dėmesio skirti Portugalijos kraštovaizdžiui. Tolumoje mėlynuojančių kalnų ir Atlanto vandenyno, gatvėje rūkstančių kaštainių kvapo, istorinių architektūros paminklų, spalvotomis plytelėmis žymėtų gatvių – visa tai liks prisiminimams dar ilgam. Mokinius labiausiai sužavėjo portugalų draugiškumas, fizinis kontaktas, apsikabinimai, kas mūsų šiaurės Europos kraštui yra ganėtinai svetima. Ši Erasmus+ kelionė ne tik sustiprino mokinių profesinius gebėjimus, bet ir papildė asmeninį gyvenimą naujomis pažintimis, spalvomis ir nuotykiais.

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku