Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Mokytojų iš Prancūzijos darbo stebėjimo vizitas

2023 metų lapkričio 6-10 dienomis Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centre lankėsi darbo stebėjimo vizitui mokytojai iš Prancūzijos, Lilio miesto. Mokytojai atvyko iš Lycée professionnel mendès france bruay la buissière (https://lpmf.fr/ ) mokymo įstaigos. Atvykusios mokytojos Françoise Bassom ir Graziella Lhermitte pirmiausia susipažino su mūsų mokymo Centro specialybėmis, jas pasitiko socialinė pedagogė Ringailė Kazlavickaitė, kuri pravedė ekskursiją prancūzų kalba.  Vizito metu mokytojos stebėjo Auklės ir Ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjo profesijų pamokas, kartu su mokiniais dalyvavo pamokos veiklose. Pamokas vedė Audrė Gaidelienė, Agnė Kanapienytė ir Sonata Švabauskienė. 

Lapkričio 9 dieną skyrėme vizitams. Pirmiausia vykome į tarptautinį darželį „Katino dienelės“, kur mus pasitiko procesų vadovė Toma Vaišvilaitė. Ji pristatė kontekstinio ugdymo principus, kuriais vadovaujasi darželis, vaikai ugdomi lietuvių ir anglų kalbomis. Turėjome galimybę stebėti ryto rato veiklą 3-4 metų amžiaus vaikų grupėje. 

Pietų metu aplankėme Trakų pilį, apžiūrėjome karaimų architektūros palikimą, paragavome kibinų ir „Šimtalapio“ desertą.

Po pietų apsilankėme Vilniaus tarptautiniame prancūzų licėjuje (Lycee international francais de Vilnius), priklausančiame tarptautinių mokyklų tinklui AEFE. Aplankėme pradinės mokyklos (darželio) padalinį. Raminta Levandraitytė-Matulevičienė pristatė ugdymo įstaigą, kurioje mokymosi procesas vyksta prancūzų kalba pagal Prancūzijos nacionalinę švietimo programą, ypatingą dėmesį skiriant užsienio kalbų mokymui. Viešnios Françoise Bassom ir Graziella Lhermitte ekskursijos metu susipažino su iš Prancūzijos atvykusiomis ir dirbančiomis mokytojomis, kurios papasakojo apie ugdytinių veiklas ir dienos ritmą. Taip pat aptarėme mokinių praktikos galimybes.

Lycée professionnel mendès france bruay la buissière mokymo įstaigos mokytojai atvyko šešiese į tris skirtingus Lietuvos profesinio mokymo centrus. Kaip sekėsi mokytojoms galite pamatyti ir jų sukurtame vaizdo klipe: >>>

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku