Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Darbuotojos vizitas Latvijoje vykusiame „Erasmus+” teminiame seminare „Inclusion And Diversity: Capasity Building For Successful Implementation“

2023 m. rugsėjo 27-29 d. projektų vadovė Jogailė Butrimaitė dalyvavo programos „Erasmus+” teminiame seminare „Inclusion And Diversity: Capasity Building For Successful Implementation“, kuris vyko Latvijoje. 

Šio seminaro tikslas – aptarti programos „Erasmus+“ įtraukties ir įvairovės prioriteto supratimą ir pritaikymą įgyvendinant „Erasmus+“ projektus 2021–2027 m. Seminare dalyvavo skirtingų švietimo sektorių atstovai iš 13 šalių.

Seminaras prasidėjo netikėta ir įdomia bendra veikla – muzikine improvizacija, padėjusia dalyviams susipažinti ir įsitraukti, pasijausti grupės dalimi. Dalyviai mušė ritmą afrikietiškais būgnais ir kūrė meditacinę muziką įvairiais instrumentais.

Antrąją seminaro dieną sekė pranešimai šiomis temomis: įtrauktis ir įvairovė 2021-2027 metų programos „Erasmus+“ ir Europos politikos kontekste; naudingi ištekliai ir įrankiai (I&D SALTO platforma); įtrauktis ir įvairovė Latvijoje: dabartinė situacija praktikoje, iniciatyvos ir kampanijos. Antroje programos dalyje dalyviai turėjo galimybę išgirsti gerosios praktikos pavyzdžių. Pasiskirstę į darbo grupes (pagal švietimo sektorius) analizavo įtraukiojo ugdymo situaciją kiekvieno dalyvio institucijoje bei bendras tendencijas šalyje. Kalbėjo apie tai, su kokiomis kliūtimis dažniausiai susiduria „Erasmus+“ projektų mobilumo veiklose dalyvaujantys mokiniai, aptarė įvairias situacijas ir numatė galimus sprendimo būdus. 

Trečioji seminaro diena buvo skirta „Erasmus+“ projektų vykdytojų pristatymams ir seminaro aptarimui (darbo grupėse). Kiekviena grupė pristatė bendras išvadas ir „sėkmės receptą“ – kaip skatinti ir puoselėti įtraukųjį ugdymą švietimo įstaigose.

„Įtrauktis – tai nėra įtraukti žmogų į tai, kas jau egzistuoja, bet sukurti naują erdvę, kurioje būtų geriau visiems.“ (George Dei).

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku