Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Fotografijos seminaras Nidoje

2022 m. rugsėjo 12-18 d. mūsų centro fotografo specialybės profesijos mokytojos dalyvavo kasmetiniame Tarptautinių fotografų simpoziume „NIDA. Sutikti fotografiją”. 

Mokytojos lankė paskaitas ir dalyvavo šiose dirbtuvėse: 

Artūro Šeštoko Šlapio kolodijaus dirbtuvėse dalyvavo profesijos mokytojos Jovita Ambrazaitytė, Beatričė Bukantytė ir Indrė Voicechovičienė. Jos susipažino su dar XIX a. išrasta fotografijos technika bei turėjo galimybę šia technika atlikti kolodijaus atspaudus. Pirmąją dieną fotografavo klasikinį portą, mokėsi kolodijaus pylimo technikos ant stiklo bei nagrinėjo fotografavimo su dumpline kamera ypatumus. Antrą dieną fotografavo natiurmortus. Procesas vyko greičiau, nes rankų judesiai buvo tvirtesni ir drąsesni. Trečiąją dieną fotografavo kūrybinius darbus, kuriuos pristatė Nidos seminaro dalyviams.

Jessica Backhaus dirbtuvių „Apie intuiciją ir vizualinę poetiką“ pirmoji diena buvo skirta susipažinimui bei įvadinei paskaitai, kurios metu autorė pristatė savo kurtas knygas, kūrybines serijas, inspiracijas ir įvairias neįprastas parodos eksponavimo galimybes. Kūrybinių dirbtuvių užduotis buvo Vizualinė poema. Dalyviai pasirinko labai skirtingas technikas ir formas. Trečiąją dieną parengė ekspoziciją, pasirinkdami darbus eksponuoti ant medžio lentų. Taip gimė ir parodos pavadinimas „Imaginary forest“. Profesijos mokytoja metodininkė Jogailė Butrimaitė pristatė kūrinį „Tyloje“, kurį sudarė garso įrašas ir 3 fotografijų fotomontažas. 

Tolimesnis visos kūrybinių dirbtuvių komandos bendravimas prasitęsė Mizgirių menininkų namuose T. Tumolovičiaus organizuotame susitikime su menininke Ieva Rute. Menininkė surengė arbatos gėrimo ceremoniją, kurios metu dalyviai susipažino su arbatos istorija, o iš arbatžolių, naudojant tik fotopopierių ir saulės šviesą, sukūrė fotografiją, kuri buvo padalinta dalimis kiekvienam dalyviui. Vėl susitikus, bus galima pamatyti, ar laikui bėgant fotografija pakito.

Visvaldo Morkevičiaus „Mankšta“ dirbtuvėse mokytoja Tamara Pathak lavino  praktinius sugebėjimus, mokėsi išgryninti idėjas ir jas įgyvendinti. Intensyvias dirbtuves sudarė filosofinės teorijos skaitymas (Vilemo Flusserio „Fotografijos filosofijos link“), analizė ir aptarimas; individualaus projekto vystymas ir sukūrimas (atsižvelgiant į vietovės tematiką). Profesijos mokytoja Tamara Pathak sukūrė video ir garso kūrybinį darbą „Saulėtekis“, kuris kartu su kitų dirbtuvių dalyvių kūriniais buvo pristatytas parodoje „Ribos“.

Mokytojos sugrįžo į mūsų centrą pilnos naujų idėjų ir žinių.

 

Parengė J. Ambrazaitytė, J. Butrimaitė ir I. Voicechovičienė
Fotografavo J. Butrimaitė, B. Bukantytė, J. Ambrazaitytė ir kt.

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku