Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Pasaulinė pamokų lauke vedimo diena

2022-05-19 paskelbta pasauline pamokų lauke vedimo diena. Šią dieną visiems Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro gimnazistams pamokos buvo organizuotos už centro sienų. Keliavome į Verkių regioninį parką, kuriame beveik tris valandas vyko atvira integruota lietuvių kalbos, matematikos, istorijos, geografijos, biologijos ir kūno kultūros pamoka. Mokiniai susiskirtė komandomis, išsirinko komandos kapitoną ir dalykines užduotis atliko klausydami mokytojų, stebėdami aplinką, naudodamiesi išmaniosiomis programėlėmis bei bendradarbiaudami tarpusavyje. Prisiminėme Verkių regioninio parko ir Šv. Kryžiaus atradimo bažnyčios atsiradimo istorijas, žingsniais ir programėlėmis matavome atstumus tarp koplytėlių bei mokėmės juos apskaičiuoti, treniravomės, kaip taisyklingai kvėpuoti, susipažinome su parko vietovardžiais ir hidronimais bei analizavome jų reikšmes, mokėmės pastebėti ir atpažinti parke augančius medžius, krūmus, žoles bei kerpes ir samanas. 

Paskelbus konkursą „Pamokos akimirka“ visi turėjo galimybę fotografuoti gamtinius ir kultūrinius objektus bei pamokos akimirkas, o paskui išsiųsti po vieną savo įdomiausią nuotrauką centro administracijai. Pačios įspūdingiausios nuotraukos autoriaus laukia specialusis prizas. 

Dalis mokinių sudalyvavo „blic“ konkurse, kuriame reikėjo kuo greičiau įvardinti prieitą reljefo formą, iš lapų atpažinti augančius augalus, nustatyti, kas gyvena smėlėto skardžio oloje ir atlikti kitas užduotis, siejamas su pakelės objektais. Jaunimas labai smagiai įsitraukė į šią užduotį ir greitai ištuštino saldžių prizų maišelį (skanėstai buvo duodami tik už teisingus atsakymus). 

Pamoka neprailgo. Mokiniams patiko dirbi komandomis lauke. Atsisveikindami mokiniai dėkojo už pamoką mokytojams ir džiaugėsi gerai praleistu laiku.

Renginys registruotas Global Outdoor Classroom Day Survey May 2022

Parengė Sabina Pranculienė

Nuotraukų galerija:

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku