Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Jaunimo mainų programa ir mokymo kursai “Big Questions of life!“

2015 m. spalio mėn. interjero apipavidalintojo specialybės I-10 gr. mokinė Nadežda Riumina dalyvavo jaunimo mainų programoje ir mokymo kursuose "Big Questions of life!"

Kaip jaunimui išgyventi gyvenimo džiunglėse kiekvieną dieną, susiduriant su galimybėmis, iššūkiais ir pasirinkimais, kuriuos jie turi padaryti. Be viso to, jie turi tėvus, šeimas ir draugus, kurie turi vilčių. Ir nepamirškime apie visuomenę, kurie, atrodo, keičiasi greičiau nei šviesos greičiu. Tuo pačiu metu jaunimas turi savo asmenines idėjas apie tai, kas jie yra iš tikrųjų, kokių talentų jie turi ir kokių svajonių jie nori siekti.

Projekto metu jauni žmonės turėjo galimybę atsakyti į rūpimus klausimus. Jie turėjo galimybę diskutuoti su savo bendraamžiais, bei lyderiais. Neformalaus ugdymo, bei žaidimų būdu jauni žmonės mokėsi labiau pažinti save, bei aplinkinius, bendravo ir turėjo galimybę įgauti daugiau drąsos, pasitikėjimo savimi, bei kitais.

Mokymo metu, 16 jaunuolių apmokyti kaip kolegų pedagogai. Jie buvo mokomi visų svarbių savybių, kurių reikia jaunimui tam, kad būtų lengviau išgyventi šiuolaikinio pasaulio džiunglėse, su visomis mums pasiūlytomis galimybėmis, iššūkiais ir pasirinkimais. Mokymo kursai buvo vedami remiantis šiais kriterijais:

• Pasirinkimas: kaip susidoroti su pasirinkimais ir ar Tu turi pasirinkimo laisvę?
• Tikslas: kaip Tu gali padaryti pagrindinius gyvenimo sprendimus, remiantis tuo, kas Tavo manymu yra įkvepiančio, tikslingo ir patenkinamo?
• Drąsa: kaip Jums siekti šių svarbių priežasčių, nepaisant savo baimių?
• Tarpusavio ryšys: kokią įtaką Jūsų pasirinkimai daro aplinkiniams?
• Didesnis paveikslas: jei stovėtumėt ant mėnulio ir pažiūrėtumėte į save, ką pamatytumėt?

Lietuvos komandos dalyvių atsiliepimai apie projektą ir įspūdžiai:

„Mainuose Olandijoje vėl įsigilinau į save, pažvelgiau į baimes, kurias buvau užmiršusi taip pat susipažinau su daugybe žmonių, kurie atvėrė širdis ir dalinosi patirtimi. Mane sužavėjo komandinis darbas, organizuotumas ir lyderių gera nuotaika. Esu dėkinga lietuvių komandai, nes mainų metu pavyko tikrai susidraugauti." – Eglė Ona

„Mainai padėjo man dar kartą suvokti, kaip gera yra pažinti žmones. Bet nepaviršutiniškai, o tikrai, girdint jų istorijas, patirtis, mintis, požiūrius, dalinantis ir džiaugsmu, ir tuo, kas ne taip džiugina, kartu juokiantis, o kartais tiesiog sėdint ir būnant tyloje. Tiesiog ačiū už galimybę būti!" – Laura

„Projekto metu ne tik išmokau priimti svarbius sprendimus, bet ir sutikau daugybę žmonių, kurie tapo gerais draugais. Kartu mokėmės, kartu augom ir kūrėm be galo stiprų ryšį tarpusavy. Buvo malonu praleisti laiką tokioje šiltoje ir jaukioje aplinkoje su žmonėmis, kurie buvo atviri ir nuoširdūs. Taip pat dėkoju lietuvių komandai už palaikymą, supratingumą ir mūsų humoro klubą!" - Nadežda

Parengė Nadežda Riumina


  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku