Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

ŠIMTADIENIS

2022 m. vasario 25 d. centro aktų salėje vyko tradicinė šimtadienio šventė „100 pakopų iki paskutinio skambučio“.  Šventę rengė VRO-1 bei RO-1 grupių mokiniai (profesijos mokytoja Zina Žvalionienė). Svarbiausi dalyviai – abiturientų grupės: VK-124 (grupės vadovė Romena Talačkienė), VK-125 (grupės vadovė Giedrė Trembo), VF-61 (grupės vadovas Paulius Račiūnas), VI-2  (grupės vadovė Vaida Česnienė), VFL-28 (grupės vadovė Virginija Miselienė). Šventės vedėjos Agnė ir Deimantė visus abiturientus pristatė kaip vieno namo gyventojus, siekiančius įveikti visas kliūtis, šimtą pakopų, sėkmingame kelyje į brandą ir  pakvietė į sceną Bendrojo ugdymo (gimnazijos) skyriaus vedėją Ritą Matulevičienę, kuri kalbėjo:  

„Šimtadienis – graži, jaunatviška šventė, simbolizuojanti atsisveikinimą su nerūpestinga vaikyste ir pasirodymą visam pasauliui: „aš jau užaugau, esu drąsus, veržlus, turiu savo nuomonę, galiu ją išsakyti... jau suvokiu, kad nemoku ir nenoriu būti vienas... savo rankomis, širdimi noriu mylėti, džiaugtis, svajoti, saugoti, branginti, ką nors pridengti nuo skausmo, prievartos, melo... ir visose situacijose išlikti žmogumi...“

Šimtadienį švenčiame išties neįprastu laiku. Negalime būti abejingi tam, kas šiandien vyksta Ukrainoje... Jų abiturientai, turėję taip pat švęsti šimtadienį, girdi sprogimus, mato Motinų ašaras, kančią, žūstančius žmones, tiesiogiai susiduria su smurtu, agresija, prievarta ir akiplėšišku melu... O juk esame vienos žemės broliai, vienos saulės vaikai, todėl mūsų palaikymas, parama, kas kuo galime, tikėjimas tuo, kad teisingumas ir Laisvės siekis nugalės, parodys mūsų tikrąją brandą. 

Nepamirškime ir savitosios Šimtadienio šventės prasmės – suvokimo, kad greitai savo brandą teks pasitikrinti per egzaminus, o tai yra signalas, kad į mokslus reikia žiūrėti rimtai, tikro abituriento žvilgsniu... Kas, jei ne knyga gali sušildyti mūsų sielą, kieno, jei ne knygos šviesa vedė, veda ir ves pasaulio ir mūsų pačių širdies labirintais. Patys teigiate, kad esate mūsų bendro namo gyventojai, mano, mūsų, čia dirbančių mokytojų, vaikai, kuriuos mylime, saugome, kuriais tikime, kai reikia, giriame, kai reikia, barame, bet visuomet linkime šviesaus, taikaus, jaukaus gyvenimo, kuriame karaliauja Meilė, Džiaugsmas, Sėkmė. Tad nugalėkite savo tingumą, abejingumą ir parodykite sau ir pasauliui, kokie esate ar galite būti...“ 

Visos abiturientų grupės gražiai prisistatė, joms buvo paruošta šmaikščių, išmoningų, užduočių, o patys mokiniai išsakė daug gražių ir jautrių padėkos žodžių grupių vadovams,  mokytojams, centro vadovams už pagalbą, kantrybę, dėmesį... Visus šimtadienio šventės dalyvius sveikino centro direktorė Rita Pečiukaitytė. Linkėdama sėkmės kelyje į brandą, kvietė susitelkti, atsakingai mokytis ir nelikti abejingiems tam, kas šiandien vyksta Ukrainoje. 

 

Parengė
Gimnazijos skyriaus vedėja Rita Matulevičienė

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku