Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Viktorina ,,SVEIKA MITYBA 2019“

2019 m. lapkričio 12 d. centre vyko viktorina ,,Sveika mityba 2019“, kurios tikslas – didinti moksleivių sąmoningumą, supratimą apie saikingos, įvairios, subalansuotos mitybos svarbą, tinkamą, pagarbų ir neiškreiptą požiūrį į savo kūno proporcijas. Viktorinoje dalyvavo mokiniai iš: VI-1/VFL-27, VF-60, VK-118, VK-119 grupių ir jų auklėtojai. 

Viktorinos metu buvo aptarta jaunų, sportuojančių žmonių mityba. Aiškinomės, ką ir kiek turėtų valgyti sergantys cukriniu diabetu, gastritu ar opalige. Pamatėme anoreksijos, bulimijos ir nutukimo panašumus bei skirtumus. Sužinojome apie hidrintų riebalų neigiamą įtaką sveikatai. 

Savo pastebėjimais/mintimis pasidalino centro direktorė Rita Pečiukaitytė. Apie centro mokinių mitybos ypatumus kalbėjo valgyklos vedėja Nijolė Umbrasienė. Taip pat ir kai kurie moksleiviai  pasidalino savo asmenine patirtimi. Visiems buvo smagi bendrystės ir pasidalinimo patirtis.  

Kiekvienos grupės mokiniai labai stengėsi, bet daugiausiai žinių sveikos mitybos tema turėjo VF-60 grupė. Sveikiname grupę ir jos vadovus – Robertą Trapenskaitę ir Kostą Rekašių.

Linkiu visiems atidžiau skaityti maisto produktų etiketes bei galvoti, ką dedamės į burną...  Juk mūsų organizmas – ne šiukšlių dėžė! 

 

Parengė - Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Nijolė Malinauskienė

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku