Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Viktorina ,,Moku, Žinau, Gebu”

2019 m. balandžio 9 d. mūsų centre jau  11-us metus iš eilės vyko viktorina ,,Moku, Žinau, Gebu”, kurioje dalyvavo DTP-2, FLP-8 ir FLP-9 grupių mokiniai. Šį kartą buvo pasirinkta ypatingai aktuali tema: „Sveika mityba – sveikesnis ir ilgesnis gyvenimas“. Viktorinos metu mokiniai pristatė namų darbų užduotis apie daržovių, vaisių ir fizinio aktyvumo teikiamą naudą sveikatai. Toliau buvo atliekamos įvairios užduotys: išsiaiškintos mitybos klaidos, kuriami sveikesnių patiekalų receptai, įvardijamos geros sveikatos rekomendacijos, atliekama fizinio aktyvumo užduotis. O mokinių komanda,  įminusi mįslę apie bakterijas, gavo specialius prizus. Visi dalyviai, mokomosios priemonės pagalba, turėjo galimybę apžiūrėti ,,bakterijas”. Vaizdinė priemonė leido praktiškai įsitikinti, kokia reikšminga rankų švara ir kaip svarbu jas plauti. Pasibaigus užduotims, SD-10 grupės mokinės apibendrino/užtvirtino tinkamos mitybos reikšmę ir priminė sveikos mitybos piramidę.

Vėliau komandos pasikeitė gražiomis dovanėlėmis, kurias pagamino savo dirbtuvėse vadovaujami auklėtojų.  Komisija išrinko nugalėtojus, kuriais tapo DTP-2 grupė (vadovė Valentina Pašakinskienė, atlydėjusi mokytoja Alma Lenkaitienė).

Nugalėtojams teko pereinamasis prizas, o visi kiti buvo apdovanoti dalyvių diplomais.

Labai dėkoju visiems dalyvavusiems mokiniams, grupių vadovėms (Valentinai, Vaivai ir Virginijai), komisijos narėms (Gitanai, Daivai ir Gintarei) bei viktoriną vedusioms VHK-28 mokinėms (Evelinai ir Viktorijai).

Tikiu, kad viktorinos metu gautas žinias mokiniai pritaikys savo kasdieniniame gyvenime. Linkiu visiems maitintis sveikiau ir būti sveikesniems.

Parengė Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Nijolė Malinauskienė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku