Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Akcija „Renkuosi būti sveikas“

2018 m. vasario 27 d. popietę vyko akcija „Renkuosi būti sveikas“.

Šia veikla centro bendruomenė įsiliejo į šalies aktyvią veiklą sveikam gyvenimo būdui propaguoti, skleisti sveikatos priežiūros ir stiprinimo žinias, skatinti neįgaliųjų integraciją bei kviesti bendruomenę aktyviai praleisti laisvalaikį.

Vasario mėnuo paskelbtas sveikatingumo mėnesiu. Tai puiki proga būti fiziškai aktyviais, laikytis dienos režimo, rinktis sveikesnį maistą. Taip pat tai proga žengti pirmą žingsnį link pokyčių, jeigu buvo abejojama, delsiama.

Akcijos vykdymą centre inicijavo sveikatos priežiūros specialistė Nijolė Malinauskienė, pakvietusi prisijungti Mokinių tarybą, SD-9, A17 ir R-10 grupių mokinius bei šias grupes kuruojančias profesijos mokytojas: Gitaną Baranskienę, Sigitą Vavilavičienę, Daiva Motiejūnaitę.

Akcijos metu centro bendruomenė galėjo pasinaudoti socialinio darbuotojo padėjėjo mokinių (SD-9 gr.) teikta fizinių kūno matavimų paslauga: kiekvienas norintis galėjo pamatuoti savo kraujospūdį, ūgį ir svorį bei sužinoti paskaičiuotą kūno masės indeksą.

Sveiką gyvenseną propaguojanti veikla neapsiribojo vien fiziniais kūno matavimais, bendruomenė buvo kviečiama ragauti sveikuoliškų užkandėlių, kurias ne tik pagamino, bet ir patraukliai patiekė auklės profesijos mokiniai (A-17 gr.).

Skonių įvairovę praturtino ir natūralūs glotnučiai, kuriuos pristatė vizualinės reklamos gamintojo profesijos mokiniai (R-10 gr.), o skatindami rinktis sveikesnį, aktyvesnį gyvenimo būdą, kiekvienam norinčiajam dovanojo pačių sukurtas ir sumaketuotas atvirutes, atspindėjusias akcijos idėją: esu pats atsakingas, kokį renkuosi gyvenimo būdą – „Renkuosi būti sveikas!“

Mokiniai pristatė akcijos idėją ir centre besilankantiems svečiams iš Makedonijos, kurie su malonumu skanavo vaišių bei grožėjosi atvirukais, tapusiais jiems mažyčiu suvenyru.

Organizatoriai džiaugėsi, jog akcijoje dalyvavo gana gausus susidomėjusiųjų būrys: tiek centro darbuotojai, tiek mokiniai diskutavo sveikos gyvensenos temomis.

Parengė: Profesijos mokytoja metodininkė Daiva Motiejūnaitė,
visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Nijolė Malinauskienė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku