Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

„Erasmus+“: „Acquiring knowledge of European standards for development cosmetic products of organic origin“ (atnaujinta: strateginės partnerystės projekto „ORGANIC“ konferencija Šiaurės Makedonijoje)

„Erasmus+“ programos strateginės partnerystės projektas
Projekto Nr. 2017-1-МK01-KА202-035426
Projektas vykdomas nuo 2017-10-01 iki 2019-09-30

Projekto partneriai:

AKADEMIJA LEONTIC SKOPJE (Makedonija)

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport (Švedija)
Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras (Lietuva) 

Projekto tikslas

Šiuolaikiniame pasaulyje vis labiau domimasi ekologiškais ir natūraliais kosmetikos produktais. Projekto tikslas – tobulinti mokytojų praktinius įgūdžius ir gilinti žinias apie ekologišką kosmetiką, natūralių kremų gamybą, jų naudojimą. Projekto rezultatas – ekologiškų kremų gamybos vadovas.

Projekto vykdymo eiga

2017 m. lapkričio 27-29 d. Švedijoje, Malmo mieste, vyko pirmasis projekto partnerių susitikimas. Jame dalyvavo projekto partneriai iš Makedonijos, Švedijos bei Lietuvos. VPVDPRC atstovavo direktorė R. Pečiukaitytė ir projektų vadovė R. Damkauskienė. Susitikimo metu partneriai pristatė savo institucijas, susitarė dėl tolimesnių projekto veiklų, projekto administravimo bei finansavimo taisyklių.

Susitikimo akimirkos

2018 m. kovo 12-16  d. centre vykdoma viena iš „Erasmus+“ projekto „ORGANIC“ veiklų –mokytojų, dirbančių kosmetiko mokymo programoje, mokymai. Į šiuos mokymus atvyko penki dalyviai iš Makedonijos, trys dalyviai iš Švedijos, taip pat dalyvauja ir mūsų centro mokytojai.  Mokymų dalyviai susipažino su VPVDPRC veikla, dalyvaus mokymuose, kurie vyks BIOCOS ACADEMY ir Vilniaus technologijų, verslo ir žemės ūkio mokykloje.

Susitikimo akimirkos

„Erasmus+“ programos projekto „ORGANIC“ dalyvių vizitas Makedonijoje

2018 m. spalio 15-20  d. trys Higieninės kosmetikos kosmetiko programoje dirbančios profesijos mokytojos vyko į Makedonijos sostinę Skopjė, kur dalyvavo „Erasmus+“ projekto „ORGANIC“ praktiniame seminare.

Dalyvių įspūdžiai:

„Skopjė vyko seminaras-mokymai apie natūralios organinės kosmetikos naudojimą kosmetologijoje. Turėjome galimybę dirbti ir dalintis žiniomis su projekto partneriais iš Švedijos ir Makedonijos. Darbo metu buvo naudojama natūrali organinės kilmės kosmetika (tonikai, pilingai, kaukės ir t.t.). Įgijome naujų žinių, stebėjome partnerių atliekamas procedūras ir dalinomės patirtimi. Vizito metu susipažinome su PSU. Akademija Leontic vykdomomis mokymo programomis, praktinio mokymo dirbtuvėmis, įranga ir kosmetinėmis priemonėmis. Laisvalaikiu susipažinome su Makedonijos kultūra, aplankėme įžymias Makedonijos vietas.“

 

2019 m. kovo 13-14 d. Makedonijos sostinėje Skopje vyko antrasis projekto partnerių susitikimas. Jame dalyvavo projekto partneriai iš Makedonijos, Švedijos bei Lietuvos. Į susitikimą vyko direktorė R. Pečiukaitytė ir projektų vadovė R. Damkauskienė. Susitikimo metu partneriai apžvelgė projekto veiklų eigą, pasiektus rezultatus, parengė tarpinę projekto ataskaitą, susitarė dėl baigiamųjų projekto veiklų.

„Erasmus+“ strateginės partnerystės projekto „ORGANIC“ sklaidos seminaras

2019 m. birželio 19  d. centro aktų salėje vyko  „Erasmus+“ strateginės partnerystės projekto „ORGANIC“ pristatymas. Seminaro dalyvius pasveikino centro direktorė R. Pečiukaitytė. Projektų vadovė R. Damkauskienė supažindino su dvejus metus vykdytomis projekto veiklomis. Profesijos mokytojos G. Starinskienė, A. Pisarevskaya ir S. Tumienė pristatė projekto rezultatą, parengtą mokymo medžiagą apie natūralią, ekologišką ir organišką kosmetiką.

„Erasmus+“ strateginės partnerystės projekto „ORGANIC“ konferencija Šiaurės Makedonijoje

2019 m. rugsėjo 11-12 d. Šiaurės Makedonijos sostinėje Skopjė  vyko  „Erasmus+“ strateginės partnerystės projekto „ORGANIC“ rezultatų sklaidos konferencija. Konferencijoje dalyvavo centro direktorė Rita Pečiukaitytė, projektų vadovė Rita Damkauskienė ir trys HK-26 grupės mokinės. Konferencijos dalyviams pristatytos dvejus metus vykdytos projekto veiklos, projekto dalyvių sukurta mokymo medžiaga – vadovėlis  apie natūralią, ekologišką ir organišką kosmetiką, vyko veido odos priežiūros procedūrų, naudojant organišką kosmetiką, demonstravimas. Projekto partneriai aptarė tolimesnio bendradarbiavimo „Erasmus+“ programoje galimybes.

Parengė projektų vadovė Rita Damkauskien

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku