Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

„Praktika užsienyje - profesinių kompetencijų tobulinimo galimybė“ (atnaujinta: Seminaras „Nuospaudos“)

„Erasmus+“ profesinio mokymo 1 pagrindinio veiksmo projektas

Nr. 2017-1-LT01-KA102-034964

Projektas vykdomas nuo 2017-09-01 iki 2018-08-31 

Projekto partneriai:

Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras (paraiškos teikėjas)

Privatno Sredno Ucilishte Akademija Leontic (Makedonija)

Rigas Stila un modes profesionala vidusskola (Latvija)

Lycée Marie CURIE (Prancūzija)

Institute for European Education Programs (Vokietija)

M.I. Massaazikool OÜ (Estija)

 

Projekto santrauka:

Projekto tikslai:

- suteikti mokiniams galimybę įgyti naujų praktinių profesinių įgūdžių, kurie užtikrintų geresnes įsidarbinimo galimybes, didintų pasitikėjimą savo jėgomis bei tarpkultūrinį sąmoningumą;

- stiprinti darbuotojų, atsakingų už kirpėjų, kosmetikų bei masažuotojų mokymą, profesines bei tarpkultūrines kompetencijas, kurios užtikrins profesinio mokymo kokybę, nuolatinį mokymo programų atnaujinimą ir plėtrą.

Projekto tikslinė grupė – 32 antro ir trečio kurso kirpėjo, higienines kosmetikos kosmetiko ir masažuotojo profesijų besimokantys mokiniai, kurie vyks į stažuotes Latvijoje, Vokietijoje, Makedonijoje, Estijoje ir Prancūzijoje ir atliks profesinio mokymo praktiką (3 savaites) užsienio šalies įmonėje ar mokymo institucijų praktinio mokymo dirbtuvėse. Kita tikslinė grupė – 5 darbuotojai, atsakingi už kirpėjų, higienines kosmetikos kosmetikų ir masažuotojų profesinį mokymą, kurie vyks į Prancūziją, Vokietiją, Estiją, stebės darbą ir atliks mokomąją praktiką įmonėje bei užsienio šalies profesinio mokymo organizacijoje.

Numatomas rezultatas – praktika užsienyje leis mokiniams tobulinti profesinius darbinius įgūdžius, įgyti tarpkultūrinės komunikacijos patirties, tobulinti užsienio kalbos gebėjimus. Profesinio mokymo specialistai patobulins profesines kompetencijas, įgis tarptautines patirties. Dalyvių atsivežta patirtis ir žinios bus integruotos į profesinio mokymo kokybės gerinimą, mokymo programų turinio atnaujinimą, Centro tarptautiškumo bei žinomumo didinimą. Rezultatai bus pristatyti centro bendruomenei, socialiniams partneriams bei kitoms Lietuvos profesinio mokymo įstaigoms. 

 

Projekto vykdymo eiga:

Skelbiama projekto dalyvių (darbuotojų) atranka >>

 

„Erasmus+“ programoje dalyvaujančių mokytojų vizitas Prancūzijoje

2017 m. spalio 1-7 d. higieninės kosmetikos kosmetiko profesijos mokytoja Gražina Starinskienė ir kirpėjų profesijos mokytoja Kristina Čemeškaitė lankėsi Marie Curie Vocational School (Lycée des Métiers) Clermont–Ferrand‘e.

Vizito metu susipažino su mokyklos veikla, praktinio mokymo dirbtuvėmis, pasidalino patirtimi su mokyklos bendruomene, stebėjo higieninės kosmetikos praktinius užsiėmimus. Taip pat aplankė SPA centrą ir grožio salonus. Laisvalaikiu vyko į Clermont–Ferrand‘o centrą, grožėjosi senamiesčiu, nuostabiais parkais, miesto aikštėmis ir kalnuotu gamtovaizdžiu.

 Parengė profesijios mokytojos: Gražina Starinskienė ir Kristina Čemeškaitė

 

Skelbiama projekto dalyvių (mokinių) atranka >>

 

Mokytojų vizitas Estijoje

2017 m. lapkričio 12-18 d. masažuotojo mokymo programoje dirbančios profesijos mokytojos Auksė Bakanienė ir Ieva Stanišauskienė lankėsi Taline esančioje privačioje profesinėje mokykloje M.I. Massaazikool OÜ.

Vizito metu projekto dalyvės susipažino su mokyklos veikla, vykdomomis mokymo programomis, masažuotojų praktinio mokymo dirbtuvėmis, stebėjo praktinius užsiėmimus, susipažino su įvairiomis masažo technikomis,  Shiatsu, sportiniu masažu, Pilates mankšta. Taip pat pačios vedė Meridian masažo praktinį užsiėmimą.

Vizito akimirkos:

Parengė projektų vadovė Rita Damkauskienė

 

Parengiamasis vizitas Prancūzijoje

2018 m. kovo 5-8 d. centro direktorė ir projektų vadovė vyko į Prancūziją. Jos susipažino su Klermonte esančia mokykla Lycée Marie CURIE, kurioje stažuosis mūsų centro mokinės kosmetikės. Vizito metu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Vizito dalyvės taip pat apsilankė dar dviejose šiame regione esančiose profesinėse mokyklose: Lycée Desaix ir Lafayette High School. Aptartos bendradarbiavimo „Erasmus+“ programoje galimybės.

 

Vizito akimirkos:

 

Masažuotojų stažuotė Estijoje

2018 m. kovo 5-23 d. vyko mokinių, besimokančių masažuotojo mokymo programoje, stažuotė Estijoje. Stažuotėje dalyvavo keturios M-5 ir M-7 grupių mokinės: Aurelija Vitkauskaitė, Vilija Dovydėnaitė, Anželika Politikienė ir Justina Juškevičiūtė. Į stažuotę mokines lydėjo direktorės pavaduotoja ugdymui Sigita Kutienė. Mokinės stažuotę atliko Taline įsikūrusioje privačioje masažo mokykloje M. I. Massaazikool OÜ.

Stažuotės dalyvės Aurelijos įspūdžiai:

Stažuotės metu susipažinome su mokyklos veikla, vykdomomis mokymo programomis, masažuotojų praktinio mokymo dirbtuvėmis, įvairiomis masažo technikomis (limfodrenažinis, segmentinis, refleksologinis, sportinis, gyvūnų ir kt. masažai). Lankėmės jogos ir pilateso užsiėmimuose. Dalyvavome teoriniuose bei praktiniuose užsiėmimuose, dirbome mokyklos masažo salone, kur pasitikdavome ateinančius klientus, atlikome klasikinį ir sportinį masažus.

Tai buvo aktyvios trys savaitės, kurių metu galėjome pabendrauti su kolegomis, pasidalinti įžvalgomis apie masažo technikų panašumus ir trūkumus, įgauti patirties, sustiprinti užsienio kalbų žinias. Įgijome pasitikėjimo profesinėje srityje. Nors laisvo laiko itin daug neturėjome, tačiau pavyko šiek tiek pakeliauti ir artimiau susipažinti su Talinu ir jo apylinkėmis. Trys savaitės prabėgo labai greitai, nes buvo aktyvios ir turiningos.

Ačiū „Erasmus+“ programai už šią galimybę!

Kosmetikių stažuotė Prancūzijoje

2018 m. kovo 12-30 d. vyko mokinių, besimokančių higieninės kosmetikos kosmetiko mokymo programoje, stažuotė Prancūzijoje. Stažuotėje dalyvavo šešios HK-20 ir HK-22 gr. mokinės: Jurga Abdulskytė, Olga Razmaratienė, Elžbieta Lisovskaja, Elena Potapova, Deimantė Zubrickaitė ir Milena Junevič. Į stažuotę mokines lydėjo profesijos mokytoja Daiva Motiejūnaitė. Mokinės stažuotę atliko Klermonte esančioje mokykloje Lycée des Métiers des Services Marie Curie bei grožio salonuose: Linéa Sun, Body’minute/Nail’Minute, Oïa Beauté, Délices des beautés du monde, Royatonic.

Stažuotės dalyvės Elenos įspūdžiai:

„Kai buvo paskelbta dalyvių, norinčių vykti į stažuotę atranka, iš pradžių net minčių nekilo apie galimybę vykti į Prancūziją. Galvojome, kad trys savaitės yra labai ilgas laiko tarpas gyventi atskirai nuo savo artimųjų. Bet... nuvykus ten, nepasigailėjome. Mus priėmė labai gerai, žmonės labai geranoriški ir svetingi, stengėsi viską parodyti ir paaiškinti kuo išsamiau. Supažindino mus su mokykla, mokytojais ir mokiniais, kurie kitais metais atvyks stažuotis į Lietuvą. Parodė miesto centrą ir lankytinas vietas, supažindino su grožio salonų, kuriuose atlikome praktiką, darbuotojais. Salonuose mus priėmė maloniai, pristatė klientams ir stengėsi paaiškinti ir parodyti kuo daugiau naudojamų priemonių, masažų technikų. Ir pačios darėme klientams manikiūrą, pedikiūrą, veido ir kūno masažus, depiliaciją, makiažą. Technikos ir procedūrų atlikimas šiek tiek skyrėsi, bet tai nesukėlė didelių sunkumų, nes jiems buvo irgi įdomu pamatyti, kaip mes dirbame Lietuvoje. Tai yra puiki praktika, kurios metu galėjome tobulinti savo anglų kalbos žinias, mokytis prancūziškų žodžių, dirbti su naujomis priemonėmis, susipažinti su naujais žmonėmis ir kitos šalies kultūra. Trys savaitės prabėgo labai greitai. Laisvu metu stengėmės kuo daugiau pamatyti ir aplankyti gražiąsias vietas. Labiausiai įsiminė kelionė į Paryžių. Labai džiaugiamės, kad galėjome vykti į šią stažuotę. Ačiū tiek mokytojoms, tiek šiai nuostabiai programai „Erasmus+“ už puikią patirtį, tobulėjimą ir nepamirštamus įspūdžius!“

Masažuotojų stažuotė Estijoje

2018 m. balandžio 2-20 d. vyko mokinių, besimokančių masažuotojo mokymo programoje, stažuotė Estijoje. Stažuotėje dalyvavo keturi M-5 ir M-7 grupių mokiniai: Džiuginta Spalbar, Gerda Žilėnaitė, Nadežda Jankovskaja ir Andrius Ščerbakovas. Mokiniai stažuotę atliko Talino privačioje masažo mokykloje M. I. Massaazikool OÜ.

Stažuotės dalyvės Džiugintos įspūdžiai:

„Estijos masažo ir terapijos mokykloje „Eesti Masaaži ja Terapiakool“ sėmėmės patirties iš savo kolegų estų, gilinome žinias sportinio, aromaterapinio, segmentinio ir klasikinio masažo srityse. Taip pat domėjomės tajų masažo ypatumais bei dalinomės savo patirtimi su vietos mokiniais. Įgijome patirties dirbdami su mokyklos klientais, jiems atlikdami klasikinį ir sportinį viso kūno masažą. Išmokome paruošti ir sutvarkyti masažui skirtą darbo vietą, priimti klientus, maloniai su jais bendrauti. Įgijome pasitikėjimo savimi bendraujant su klientais užsienio kalbomis (anglų ir rusų).

Be to, laisvu metu susipažinome su Estijos kultūra, aplankėme turistines Talino vietas, jūros muziejų ir vietinį kino teatrą. Savaitgalį keltu kėlėmės į Suomijos sostinę Helsinkį, kur susipažinome su skandinaviško gyvenimo ypatumais. Trijų savaičių trukmės stažuote likome labai patenkinti, džiaugiamės naujomis pažintimis ir nauja patirtimi, kurią būtinai pritaikysime ateityje.“

 Stažuotės Prancūzijoje pristatymas

2018 m. gegužės 4 d. vyko „Erasmus +“ programos projekto dalyvių stažuotės Prancūzijoje pristatymas. Stažuotės dalyvės pasidalijo įgyta patirtimi ir įspūdžiais. Dalyvėms įteikti Europass mobilumo dokumentai.

Renginio akimirkos:

Kirpėjų stažuotė Latvijoje

2018 m. balandžio 9-27 d. vyko mokinių, besimokančių kirpėjo mokymo programoje, stažuotė Latvijoje. Stažuotėje dalyvavo šeši K-109 gr. mokiniai: Kristina Klimavičiūtė, Diana Pečiulaitytė, Karolina Kozyreva, Meda Remeikytė, Julijan Tataro ir Aleksandr Strelcov. Į stažuotę mokinius lydėjo profesijos mokytoja Loreta Menčinskaitė. Mokiniai stažuotę atliko Rygoje esančioje profesinėje mokykloje Rigas stila un modes tehnikums.

Stažuotės dalyvės Medos įspūdžiai:

„Stažuotė vyko Latvijos sostinėje (Rygoje). Labai džiaugiamės šia nepakartojama galimybe. Rygoje praleidome tris kupinas įspūdžių savaites. Gilinome savo profesinius gebėjimus bei anglų kalbos žinias. Vykome į seminarus, parodas, turėjome galimybę aptarnauti klientus. Taip pat netrūko pažintinių kelionių, kurios paliko neišdildomą įspūdį apie išskirtinio grožio sostinę Rygą. Grįžome pasisėmę naujų žinių. Už tai dėkojame projektui „Erasmus+“ ir jo vykdytojams.“

Stažuotės akimirkos:

Stažuotės Estijoje pristatymas

2018 m. gegužės 10 d. centro bibliotekoje vyko „Erasmus+“ stažuotės Estijoje pristatymas. Stažuotės dalyviai (M-5 ir M-7 gr. mokiniai) mokyklos bendruomenei papasakojo apie stažuotę, pasidalijo įgyta patirtimi ir įspūdžiais. Dalyviams įteikti Europass mobilumo dokumentai.

Renginio akimirkos:

 

Kirpėjų stažuotė Makedonijoje

2018 m. balandžio 23 d.  – gegužės 11 d. vyko mokinių, besimokančių kirpėjo mokymo programoje, stažuotė Makedonijoje. Stažuotėje dalyvavo keturi K-109 ir K-110 grupių mokiniai: Dovilė Zaicaitė, Aistė Dievaitytė, Kamilė Valiaugaitė ir Radvydas Baziukas. Į stažuotę mokinius lydėjo mokytoja Laima Veličkienė.

 

Stažuotės dalyvių įspūdžiai:

„Projekto „Erasmus+“ dėka turėjome galimybę vykti į Makedonijos sostinę (Skopjė), kur atlikome trijų savaičių praktiką privačioje mokykloje (PSU Akademija Leontic). Kai sekmadienį atskridome į Skopjė, mus pasitiko mokyklos direktorė Vaska Leontic, kuri yra puiki grožio srities specialistė, labai komunikabili ir veikli moteris.  Pirmą dieną mokykloje buvome sutikti kaip garbingi svečiai, susipažinome su mokyklos kolektyvu bei jos mokiniais. Tai labai draugiški žmonės, kurie visą stažuotės laiką stengėsi, jog mūsų praktika būtų kuo įdomesnė ir naudingesnė. Dirbdami ir tobulindami savo praktinius įgūdžius buvome visada prižiūrimi, gavome labai daug naudingų patarimų, pamokų ir net pastabų, kurios dirbant ateityje padės išvengti klaidų. Pagal mokymosi programą kiekvieną dieną buvo rodomos ir atliekamos vis kitos technikos.  Turėjome teorinių užsiėmimų, kurių metu direktorė Vaska Leontic pasakojo apie kirpimų ir šukuosenų atlikimo technikas. Stebėjome kaip aptarnaujami klientai, taip pat patys turėjome klientų ir modelių, kuriems dažėme ir kirpome plaukus, atlikome galvos plovimą bei masažą, darėme įvairių technikų šukuosenas. Akademijoje dirbome su įvairia kosmetika, tačiau pagrindinė buvo „Wella“. Dalyvavome šios kosmetikos seminare „COLORCREATORS“.

Šeimininkai labai stengėsi, kad mes kuo labiau pažintume šalį, tad laisvu laiku keliavome į  Skopjė senamiestį, senąjį turgų, „bazar“, muziejus ir bažnyčias, aplankėme Motinos Teresės namus-memorialą. Susipažinome su Makedonijos istorija, kultūra, žmonėmis, kurie skiriasi nuo mūsų lietuvių savo charakteriu ir gyvenimo būdu. Keliavome į Ohridą, Vodno kalną ir Matkos kanjoną, kur išvydome neregėtą ir žodžiais neapsakomą gamtos grožį.

Šios praktikos metu mes ne tik pažinome naują šalį, bet ir save,  kitą savo pusę, kuri atsiskleidžia tik būnant užsienyje. Išmokome prisitaikyti prie kitokių gyvenimo sąlygų, kalbos ir elgesio manierų.  Turėjome puikią galimybę lavinti anglų kalbos žinias. Už šią naują gyvenimišką patirtį esame labai dėkingi „Erasmus+“ programai. Rekomenduojame visiems pasinaudoti šia galimybe ir atlikti praktiką užsienyje.“

Stažuočių Latvijoje ir Makedonijoje pristatymas

2018 m. gegužės 23 d. 303 kab. vyko „Erasmus+“ stažuočių Latvijoje ir Makedonijoje pristatymas. Stažuočių dalyviai (K-109 ir K-110 gr. mokiniai) mokyklos bendruomenei papasakojo apie stažuotę, pasidalijo įgyta patirtimi ir įspūdžiais. Dalyviams įteikti Europass mobilumo dokumentai.

Renginio akimirkos:

Praktinis seminaras ,,Shiatsu masažas"

2018 m. gegužės 21 d. vyko praktinis seminaras ,,Shiatsu masažas", kurį vedė centro profesijos mokytojos Ieva Stanišauskienė ir Auksė Bakanienė. Seminaro metu mokytojos pasidalijo vizito į Estiją („Erasmus+“ projektas  Nr. 2017-1-LT01-KA102-034964 „Praktika užsienyje – profesinių kompetencijų tobulinimo galimybė“) metu įgyta patirtimi. Seminaras vyko Elektrėnų profesinio mokymo centre, jame dalyvavo profesinių mokyklų mokytojai, mokiniai, masažo specialistai. Seminaro dalyviams pristatyta parengta mokomoji medžiaga, dalyviai praktiškai atliko Shiatsu masažą kojoms.

Seminaro akimirkos:

Kosmetikių stažuotė Vokietijoje

2018 m. balandžio 30 d. – gegužės 18 d. vyko mokinių, besimokančių higieninės kosmetikos kosmetiko mokymo programoje, stažuotė Berlyne. Stažuotėje dalyvavo aštuonios HK-20 ir HK-22 gr. mokinės: Evelina  Ščerbavičiūtė, Emilija Vaitekūnienė, Toma Šaltupytė, Tatjana Liozova, Indrė Svilainienė, Kotryna Adomavičiūtė, Agnė Kasiukevič ir Brigita Šerkšnaitė. Į stažuotę mokines lydėjo profesijos mokytoja Saulė Gašimova. Mokinės stažuotę atliko realiose darbo vietose, įmonėse.

Stažuotės dalyvių įspūdžiai:

Praktika Berlyne, trukusi tris savaites, prabėgo nepastebimai greitai. Mūsų aštuonių praktikančių grupė buvo išskirstyta į tris grožio salonus („Meer als schön“, „BEAUTICO“ ir „CARAT“). Visoms merginoms buvo suteikta galimybė iš arti pamatyti profesionalų manikiūro-pedikiūro meistrių, kosmetikių ir vizažisčių darbą. Taip pat kiekvienai mūsų buvo leista naudotis įvairiomis salono priemonėmis, atlikti manikiūrą ir pedikiūrą, veido priežiūros procedūras, depiliaciją bei makiažą. Visa tai darėme viena kitai, o po to atvyko ir mūsų klientės. Buvo daug iššūkių, šiek tiek streso, bet viskas pavyko puikiai, visos susitvarkėme su mums paskirtomis užduotimis. Mokėmės pateisinti kliento lūkesčius.

Kiekvieną šeštadienį vykome į mums rengtas ekskursijas. Pamatėme daug gražių architektūros statinių, bažnyčių, rūmų, skulptūrų ir pan. Kadangi gana greitai pavyko perprasti požeminių traukinių ir autobusų maršrutus, po praktikos stengėmės kiek įmanoma daugiau pamatyti Berlyno lankomų vietų, tad keliavome ir pačios. Nors trys savaitės skamba pakankamai ilgas laiko tarpas, manau, ne viena iš mūsų ateityje tikisi ten sugrįžti ir pamatyti tai, ko dar nespėjo.  

Stažuotės akimirkos:

Mokytojos vizitas Vokietijoje

2018 m. balandžio 30 d. – gegužės 4 d. kosmetiko  mokymo programoje dirbanti profesijos mokytoja Renata Dovgialo lankėsi Berlyne ir atliko mokomąją praktiką grožio salone „Ruck“. Mokymų metu dalyvė išklausė teorijos kursą, stebėjo ir pati atliko nuospaudų šalinimo procedūras, susipažino su kompanijos „Ruck“ siūlomais darbo metodais, su darbo ypatumais atliekant procedūras klientams, sergantiems cukriniu diabetu, su moderniais darbo įrankiais, instrumentais, apsaugos nuo suspaudimo priemonėmis bei profesionaliais kosmetiniais „Peclavus“ produktais nuospaudų šalinimui bei profilaktikai.

Vizito akimirkos:

Stažuotės Vokietijoje pristatymas

2018 m. birželio 7 d. centro bibliotekoje vyko „Erasmus+“ stažuotės Vokietijoje pristatymas. Stažuotės dalyvės (HK-20 ir HK-22  gr. mokinės) mokyklos bendruomenei papasakojo apie stažuotę, pasidalijo įgyta patirtimi ir įspūdžiais. Dalyvėms įteikti Europass mobilumo dokumentai.

Renginio akimirkos:

Seminaras „Nuospaudos“

2018 m. birželio 19 d. kosmetikų praktinio mokymo dirbtuvėse vyko seminaras „Nuospaudos“, kurį vedė centro profesijos mokytoja Renata Dovgialo. Seminaro metu mokytoja pasidalijo vizito į Vokietiją („Erasmus+“ projektas Nr. 2017-1-LT01-KA102-034964 „Praktika užsienyje – profesinių kompetencijų tobulinimo galimybė“) metu įgyta patirtimi. Seminare dalyvavo profesinių mokyklų mokytojai, mokiniai, pedikiūro meistrai. Seminaro dalyviams pristatyta parengta mokomoji medžiaga, kurioje supažindinama su probleminėmis nuospaudomis, jų atsiradimo priežastimis bei gydymo priemonėmis. Seminaro dalyviams praktiškai pademonstruota nuospaudų šalinimo procedūra, darbas su įvairiais įrankiais bei instrumentais, apsaugos nuo suspaudimo priemonės, profesionalūs „Peclavus“ kosmetiniai produktai nuo nuospaudų.

Parengė projektų vadovė Rita Damkauskienė

Seminaro akimirkos:

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku