Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Išvyka į Bažnytinio paveldo muziejų

2022 m. gruodžio  8 d. I kurso VI-4 ir VRO-2/VFL-32 grupių  mokiniai  kartu su grupės vadovėmis Viktorija Žibortaite ir Liucija Jarmolkovič lankėsi Vilniaus senamiestyje, Šv. Mykolo bažnyčios ir buvusio Bernardinų vienuolyno ansamblyje, Bažnytinio paveldo muziejuje. Bažnytinis paveldas – dailės kūriniai, liturginiai reikmenys, istoriniai dokumentai, knygos, išskirtiniai auksakalystės šedevrai – sudaro didelę ir ypač reikšmingą Lietuvos kultūros paveldo dalį. 

Bažnytinio paveldo muziejuje mokiniai susipažindino su išskirtine Vilniaus katedros lobyno istorija ir vertingiausiais jo eksponatais. Vilniaus katedros lobyno vertybės ne kartą degė gaisruose, į slaptavietes įsilauždavo vagys, katedrą niokojo ir brangenybių ieškojo priešai.

Mokiniai, išgirdę katedros lobyno istoriją, sudalyvavo praktinėje veikloje ir  patys ieškojo paslėpto lobio. Jį surasti nebuvo taip lengva, nes reikėjo surasti užuominas, įminti mįsles, išspręsti rebusus, taip pat reikėjo istorinių žinių… Tačiau jiems pavyko! LOBĮ RADO!

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku