Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Būsimieji slaugytojo padėjėjai lankėsi operacinėje

Prasidėjus mokslo metams, Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro slaugytojo padėjėjai lankėsi Nacionalinio vėžio instituto Anesteziologijos, reanimacijos ir operacinės skyriaus operacinių bloke bei Centrinėje sterilizacinėje.

Siekiant užtikrinti saugumą dėl Covid-19 situacijos, mokiniai buvo suskirstyti į dvi grupes (po 5 žmones). Jų mokytoja – Anesteziologijos, reanimacijos ir operacinės skyriaus operacinės slaugytoja Lina Marcinkevičienė parodė operacinės patalpas, papasakojo apie operacinės slaugytojo padėjėjo darbą operacinėje. Centrinėje sterilizacinėje gido pareigas atliko vyresnioji slaugos administratorė Danguolė Navikienė.

Savo įspūdžiais pasidalijo viena iš TSL-2 grupės mokinių – Margarita Sadauskaitė:

 „Knygose teorija, ligoninėse – gyvenimas. Visoks. Nuo džiugių akimirkų – vaikelio gimimo, iki liūdnų – ligų, operacijų, mirčių...

Ekskursijoje po Nacionalinį vėžio institutą Santariškėse lydėjo įvairūs jausmai. Tik įžengus į operacinę pajutau baimę, nesaugumą, nes viskas nepažįstama. Pažvelgiau į operacinį stalą, aparatus, lempas. Nejauku. Dėstytojai išsamiai supažindinus su ten esančiais instrumentais, aparatais, siūlais, supratau, kad visa tai – labai įdomu!!! Buvo aprodyta sterili patalpa, kur stelažų lentynose sudėti sterilūs ir supakuoti instrumentai, pirmą kartą išgirdau, kad juos reikia laikyti 25 cm nuo žemės ir 40 cm nuo lubų, kad būtų kuo mažiau dulkių ir nešvarumų.

Operacijos metu personalas dirba neskaičiuodamas valandų, vardan paciento sveikatos, pasitelkdamas aparatūrą, instrumentus, priemones, kad tik padėtų tam tikram žmogui. Tai išties kilni profesija.

Esu dėkinga dėstytojai už tokią neįkainuojamą patirtį, galimybę įžengti ten, kur gali įeiti tik medicinos personalas (sterilizacinę, operacinę, biopsijų laikymo patalpą). Pabuvau stebėtoja „didelėmis akimis“, nes viskas labai įdomu, ir „didelėmis ausimis“, nes buvo vertingas kiekvienas dėstytojos žodis kalbant apie patalpas, instrumentus, operacijas.“

 

Parengė profesijos mokytoja Lina Marcinkevičienė
Fotografavo Lilija Važnevičiūtė, Margarita Sadauskaitė, Lina Marcinkevičienė

 

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku