Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

MO MUZIEJUJE LANKĖSI BŪSIMOS MAŽŲJŲ UGDYTOJOS

Spalio 15 d. MO muziejuje lankėsi būsimos auklės (A-21/TA-2 gr.) ir būsimos ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjos (IKI-2/TIKI-2 gr.). Edukacinės išvykos metu MO muziejuje mokinės aplankė dvi šiuo metu eksponuojamas parodas. Mokines lydėjo profesijos mokytojos S. Vavilavičienė, S. Švabauskienė ir R. Varnienė.

Parodoje, skirtoje vaikams – „Ežeras pilnas žvaigždžių“, pamatė, kaip vaikai kūrinio prasmę atranda pasitelkdami sensorinius įgūdžius: labiau kliaujasi vaizduote nei analize, labiau atkreipia dėmesį į detales nei vertina kontekstą. Galėjo pamatyti, kaip vaikų protas nuolat vystosi, o santykis su pasauliu ir menu yra lankstus, o vaikai mokosi stebėdami, eksperimentuodami, kurdami, įsitraukę į dialogą. Šioje parodoje išvydome vaikų gebėjimą suprasti meną per žaidimą, per veiklą, į kurią jie mielai įsitraukia, ir kuri apima visus minėtuosius įgūdžius.

Lankydamos parodą ,,Permainų šventė“, mokinės analizavo šventės temą. Šventė – valstybinė, ​ideologinė ar religinė, masinė ar asmeninė. Parodoje apie šventes informaciją gavo įvairiais būdais (dokumentinė vaizdo ir garso medžiaga, netradicinis audiogidas, fotografija, tarpdisciplininiai kūriniai). Parodos metu lankytojos buvo kviečiamos patirti įvairias šventės formas, o tuomet pagalvoti apie asmeninę patirtį, pakeitusią jų požiūrį į save ir pasaulį.

Parengė profesijos mokytojos Sonata Švabauskienė ir Sigita Vavilavičienė

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku