Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Vizualinės reklamos gamintojai dalyvavo menininkų inicijuotame seminare „Kūrybiškumo kodas“

2021 m. rugsėjo 29 d. vizualinės reklamos gamintojo profesijos besimokantys jaunuoliai (R-13 gr. ir TR-4 gr.) kartu su profesijos mokytoja Daiva dalyvavo meno atstovų inicijuotame seminare „Kūrybiškumo kodas“ (Kaune).

Seminaro turinys buvo įtraukus ir įkvepiantis, nes buvo paremtas lektorių pasakojama asmenine profesine patirtimi. Kiekvienas pranešėjas, pristatęs savo temą, skatino diskutuoti, klausti. 

Brendo strategė, vizualinio identiteto dizainerė LINA MASS kalbėjo apie tai, kaip „išbristi“ iš kūrybinės duobės, o tiksliau – kaip į ją neįkristi arba bent jau sušvelninti kritimą. Visam tam naudojant mažų žingsnelių strategiją, orientuotą į procesą. 

Medijų meno ir kultūros tyrinėtojas, medijų menininkas, Medijų kultūros ir meno kritikas, VGTU Fundamentaliųjų mokslų fakulteto Grafinių sistemų katedros profesorius REMIGIJUS VENCKUS dalijosi savo įžvalgomis, pasakojo apie savo profesinį kūrybinį kelią žvelgiant per Fotografijos fenomeno temą.

Menininkė, instaliacijų kūrėja, padariusi objektų išskleistos menų krypties įtaką reklamos sferoje, JOLITA VAITKUTĖ nuotaikingai pristatė savo profesinę veiklą, iššūkius, netikėtumus, atradimus kalbėdama apie tai, kaip viską praleisti pro akis, stebėti ir pastebėti.

JONAS LIUGAILA – Lietuvos dizaino asociacijos valdybos narys, tarptautinės dizaino tarybos ICoD viceprezidentas, prekės ženklų ir paslaugų dizaino agentūros „CRTICAL“ dizaino strategas, Vilniaus dailės akademijos lektorius kalbėjo apie racionalų kūrybiškumą ir opoziciją menui.

Komunikacijos, strategijų ir kūrybos konsultantas JUSTAS ROŽĖNAS įtraukiai pristatė temą „Kai kūrybiškumas trukdo – kultūros renginių komunikacija“. Kalbėdamas šia tema pateikė daug pavyzdžių, kurie puikiai iliustravo, kada komunikacija nėra sėkminga, o kada tinkamai suformuota konkrečiai auditorijai.

Susitikimas baigėsi bendra diskusija papildomiems klausimams atsakyti, pasidalinti įžvalgomis. Diskusijas skatino GILDAS ALEKSA – teatro režisierius, teatro grupės „Teatronas“ bei šiuolaikinio cirko festivalio „Cirkuliacja“ vadovas.

Jaunuoliai pasisėmė žinių, paremtų šiuolaikinio meno tendencijų, išgirdo patarimų, o kartu ir gavo pliūpsnį motyvacijos pasirinktai profesinei veiklai – nesustoti, eiti, tikėti, nuolat domėtis, augti ir tobulėti.

Dalyviai buvo nustebinti ir pačia seminaro aplinka – įdomiais interjero apipavidalinimo meniniais sprendimais – renginys vyko Menų fabrike „Potiomkinas“.

Jei keičiate save, jūs jau pradėjote keisti pasaulį (Osho) – inspiruota kurti ir veikti, dalyvavusi renginyje komanda, sugrįžo vėlų vakarą į Vilnių.

 

Parengė profesijos mokytoja ekspertė Daiva Motiejūnaitė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku