Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Socialinis darbas gatvėje

Sausio 26 d.  visi Socialinio darbuotojo padėjėjo programos moksleiviai ir mokytojai jungėsi į atvirą nuotolinę pamoką „Socialinis darbas su jaunimu gatvėje“. Pamokoje viešėjo  Nevyriausybinės organizacijos Vilniaus socialinis klubas (Vilnius Social club) darbo su jaunimo gatvėje programos vadovas, socialinis gatvės darbuotojas Kasparas Laureckis. 

Kasparas moksleiviams papasakojo apie socialinio darbuotojo darbo gatvėje ypatumus. Jis teigė, kad: „Atsakomybė, greitas reagavimas, pagarbus požiūris į privatumą ir konfidencialumą, gebėjimas užmegzti ir puoselėti ryšį su vaikais bei jaunuoliais, leidžiančiais didžiąją savo laiko dalį gatvėje – štai ko reikia“. Gatvės socialinis darbuotojas – tai tarsi tiltas tarp šių jaunuolių ir visuomenės. Susitikimo metu Kasparui klausimus uždavė tiek moksleiviai, tiek mokytojai. Po susitikimo moksleiviai rašė:

Kartais apskritai sunku suprasti, kaip žmonės, būdami tokie protingi, galintys nuskristi į mėnulį, sukurti dirbtinį intelektą, persodinti širdį, pastatyti nesuvokiamo aukščio pastatus, sukurti programas, per kurias tiesiogiai galime stebėti vietas kitoje žemės pusėje, negalime išspręsti socialinių problemų, negalime padėti apleistiems vaikams. Bet paklausius tokių žmonių kaip Kasparas, supranti, kad galime, tik reikia atidžiau dairytis ir plačiau atverti širdį“ (Kristina) 

„Tai buvo įdomu ir labai efektyvu, kai gali sužinoti, ką nors vis naujo ar naudingo. Ypatingai tada, kai mokomės tokios profesijos.“ (Raminta)

„Mano manymu, tai atsakingas ir iššūkių kupinas darbas...“ (Viktorija)

Tikimės, kad susitikimai su įvairiais socialinio darbo profesionalais sustiprins būsimų socialinio darbuotojo padėjėjų profesines vertybes.

Parengė mokytoja Jūratė Tamašauskienė 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku