Sveiko maisto gaminimo pamoka
2018 m. sausio 22 d. Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro socialinio darbuotojo padėjėjo profesijos, SD-9 gr. (mokytoja Gitana Baranskienė) bei vizualinės reklamos gamintojo profesijos, R-10 gr. (mokytoja Daiva Motiejūnaitė) mokiniai lankėsi vegetarinio maisto bistro „Holigans“.
Mokiniai užsiėmimo metu susipažino su įvairiais receptais, naudojamais prieskoniais bei skirtingomis maisto gamybos technikomis. Išmoko gaminti trintą žirnių sriubą su daržovėmis, surinkti kotletainius su naminiais veganiškais padažais (majonezo, ketčupo), o taip pat kepti daržovių maltinukus.
Svarbiausia, gamino tik sveiką ir naudingą sveikatai palaikyti maistą. Pagaminę patiekalus, juos skanavo ir dalijosi patirtais įspūdžiais, skoniais.
Parengė Gitana Baranskienė, Daiva Motiejūnaitė.