Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Dėl pagalbos būdų bei priemonių kovos su prekyba žmonėmis prevencijos stiprinimui

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, norėdama atkreipti dėmesį į prekybos žmonėmis problemas, rizikas ir paskatinti ieškoti pagalbos būdų bei prevencinių priemonių kovos su prekyba žmonėmis stiprinimui, perduoda aktualią informaciją:

- 2020 m.  sukurta programėlė mobiliesiems įrenginiams „Neužkibk, o užsidirbk“, viešinama Nacionalinės švietimo agentūros (toliau – NŠA) pagrindiniame puslapyje:  https://www.nsa.smm.lt/ (programėlę galima įsidiegti mobiliuosiuose įrenginiuose: https://play.google.com/store/apps/details?id=no.Bbits.nou;https://apps.apple.com/us/app/nou/id1534482472 ).

-  Įgyvendinant ESF projektą „Pedagogų ir švietimo pagalbos specialistų kvalifikacijos tobulinimas“, parengta 116 specialistų (20 iš jų - Vilniaus mieste), konsultuojančių prekybos žmonėmis, patyčių ir smurto prevencijos klausimais. Specialistų sąrašas - https://www.nsa.smm.lt/wp-content/uploads/2020/12/Prekybos-zmonemis-prevencijos-konsultantai.pdf

-  Jungtinėje Karalystėje veikianti organizacija „Stop the traffik“, bendradarbiaudama su JK ambasada Vilniuje, 2019 m. vasarą Lietuvoje vykdė viešinimo kampaniją „Know before you go“ (liet. „Prieš važiuodamas – žinok“), kurios metu buvo sukurti ir Lietuvos viešojoje erdvėje viešinami vaizdo filmukai, kuriuose pavaizduota prekybos žmonėmis situacija (Lithuania campaign video, 1 filmukas) ir pateikiami patarimai, į ką svarbu atkreipti dėmesį prieš išvykstant dirbti į užsienį, kad netaptum prekybos žmonėmis auka (Know before you go, 2 filmukas). Šių filmukų nuoroda -  https://www.nsa.smm.lt/svietimo-pagalbos-departamentas/psichologijos-skyrius/prevencija/prekybos-zmonemis-prevencija/

-  Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos nuotolinių prekybos žmonėmis mokymų platformoje (interneto adresas: https://pzmokymai.vrm.lt/ ) yra sukaupta mokymų medžiaga, prevenciniai plakatai ir skrajučių maketai, skirti kovai su prekyba žmonėmis, taip pat prevenciniai filmukai. Šiomis priemonėmis galima pasinaudoti prisiregistravus minėtoje platformoje.

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku