Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Fotografo specialybės profesijos mokytojų kvalifikacijos kėlimas

Šių metų rugsėjo 13-19 dienomis fotografo specialybės profesijos mokytoja metodininkė Jogailė Butrimaitė ir profesijos mokytoja Indrė Voicechovičienė dalyvavo kasmetiniame Lietuvos fotomenininkų sąjungos organizuojamame ir jau 44 kartą vykstančiame Tarptautiniame fotografų simpoziume (Nidoje). Simpoziumą sudarė rytinės paskaitų sesijos ir vakariniai menininkų prisistatymai, trijų fotoparodų atidarymai bei du projekcijų vakarai. Dienos metu mokytojos taip pat dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse.

Jogailė Butrimaitė dalyvavo Artūro Šeštoko vedamuose užsiėmimuose Šlapio Kolodiaus dirbtuvės. Dirbtuvių metu mokytoja susipažino su pirmaprade fotografijos technologija, išmoko pasigaminti chemikalus specifinei fotografijai sukurti ir atliko tris šio proceso bandymus. Pirmasis portretas buvo fotografuotas prie blyksčių apšvietimo patalpoje. Antrą dieną dalyviai turėjo ateiti jau su kūrybiniu sumanymu ir dėl puikių oro sąlygų buvo galima dirbti lauke, kur mokytoja fotografavo kito dalyvio portretą, naudojant dvigubą ekspoziciją. Trečioji diena buvo skirta darbui su blykstėmis, fotografuojant augalus. Tai buvo įsimintinos dirbtuvės tiek dėl A. Šeštoko suteiktų technologinių žinių, tiek dėl puikios darbo atmosferos ir nuostabios komandos.

Indrė Voicechovičienė dalyvavo Romualdo Požerskio vedamuose užsiėmimuose Ilgo laikotarpio projektų dirbtuvės, kur dalyviai diskutavo apie fotografijos temų, idėjų paiešką ir vystymą, tikslų ir veiksmų nustatymą. Vedėjas dalinosi savo patirtimi, taip pat pasitelkė kitų autorių kūrybos analizę. Dirbtuvių metu dalyviai sukūrė fotografijų serijas temomis Vienatvė ir Spalvų pasaulis. Spalvų pasaulio tema I. Voicechovičienės sukūrė seriją pavadinimu „Raudonos invazija“. 

 Abiejų dirbtuvių rezultatai buvo pristatyti trečią simpoziumo dieną visiems dalyviams. Mokytojos, grįžusios iš simpoziumo, surengė pristatymą kitiems fotografo specialybės mokytojams ir mokiniams.

Parengė profesijos mokytoja metodininkė Jogailė Butrimaitė

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku