Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Respublikinis gamtamokslinis konkursas „Mes - Žemės vaikai“

Sudėtinga gyvenimo situacija verčia suktis iš padėties. Kai susitikti gyvai sunkiai įmanoma, geros idėjos gali gimti ir bendraujant virtualiai. Taip atsitiko ir mūsų centro gimnazistų komandai, ruošiantis gamtamoksliniam respublikiniam Lietuvos bendrojo lavinimo ir profesinių mokyklų 11-12 klasių mokinių virtualiam konkursui „Mes - Žemės vaikai“, skirtam tarptautinei Žemės dienai paminėti. Renginys vyko 2021 m. balandžio 22 d. (minint pasaulinę Žemės dieną). Konkursą sudarė dvi dalys. 

Pirmoji – komandai reikėjo  parengti namų darbą – dovaną Žemei. 

Namų darbą (dovaną Žemei) iš draugiškų aplinkai medžiagų ruošėme kiekvienas individualiai: kas iš namų kiemo, kas iš buto, terasos ar net namų palangės. Į mus supančią erdvę pasižiūrėjome išradingai ir kūrybiškai. Visi mokinių kurti kūriniai turi didesnę ar mažesnę išliekamąją vertę. Naudojome aplinkai draugiškas medžiagas (akmenis, kriaukles, kankorėžius, samanas, gėles, kelmus, rąstus) ir namuose rastus, nenaudojamus daiktus (stiklainius, indelius, vazonėlius). Padarėme nemažai labai įvairaus pobūdžio darbelių. Dirbome individualiai, o dažnai kartu su artimaisiais, šeimos rateliuose.  Vienos dovanos džiugins Žemę (ir mus) ilgai, pavyzdžiui, sukonstruoti vabalų viešbučiai. Džiaugsis ne tik vabalėliai, bet smagu ir patiems pasižiūrėti, parodysime ir į svečius atklydusiems. Kitos dovanos yra ne tokios ilgaamžės, bet taip pat džiuginančios. Smagu yra tai, kad, ieškant idėjų, su artimųjų pagalba, buvo sutvarkytos ir kelios problematiškos aplink namus esančios vietos, virtusios tvarkinga poilsio oaze. 

Antroji konkurso dalis – trijų dalių viktorina.

Jos metu komandos nariai atsitiktine tvarka buvo paskirstyti į virtualius kambarius, kuriuose galėjo pasitikrinti turimas žinias ir įgyti naujų gamtamokslinių žinių. Taip pat sprendė galvosūkius, minė mįsles, atliko skaičiavimus, analizavo video siužetus. Renginyje dalyvavo ir centro palaikymo komanda, kuri, kol vyko virtualus konkursas, sprendė įvairias linksmas, su mus supančia aplinka susijusias, užduotis. 

Visi konkurso dalyviai apdovanoti dovanėlėmis ir padėkos raštais. Konkursą organizavo ir komandų darbą moderavo Vilniaus statybininkų rengimo centro mokytojai. 

Parengė geografijos ir biologijos mokytoja Sabina Pranculienė

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku