Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Mokymasis. Studijos. Karjera. 2012

2012 metų vasario 2-4 dienomis dešimtmetį šventusi didžiausia Baltijos šalyse žinių ir išsilavinimo paroda „Mokymasis STUDIJOS karjera“ skatino atrasti savo atsakymus parodoje.

Tarptautinėje žinių parodoje šiemet dalyvavo virš 120 mokymo įstaigų iš Lietuvos, Europos, JAV, Kanados ir pirmą kartą - iš Australijos. Tame skaičiuje visi Lietuvos universitetai ir kolegijos, profesinio mokymo centrai, kurie supažindins su reikalingiausiomis darbo rinkoje profesijomis. Parodoje lankytojai turėjo galimybę priimti sprendimus kur studijuoti, tęsti nebaigtas studijas, įgyti profesiją, atrasti atsakymus į klausimus: Kaip suprasti kas man tinka? Kaip žinoti kuo noriu būti? Ko galima pasimokyti iš žmonių kurie jau pasiekė tai ką planavo? Kokią specialybę rinktis? Ar nesigailėsiu vėliau? Kaip tobulinti užsienio kalbos žinias ir sėkmingai išlaikyti tarptautinius egzaminus, ir daugelį kitų klausimų, kurie aktualūs tiek galvojantiems kur studijuoti, tiek besirenkantiems profesiją ar profesinio tobulėjimo kelią žmonėms.

2012 metų parodos akcentas - kūrybiškas mokymasis, todėl buvo siekta paskatinti kuo daugiau jaunų žmonių įvertinti visus patrauklius mokymosi ir tobulėjimo aspektus ir žinių siekimą paversti įdomiu, nuolatiniu procesu, ugdančiu pasitikėjimą savimi, skatinančiu drąsiai ir savarankiškai priimti sprendimus, keistis ir keisti pasaulį.

Parodos metu vyko daugiau nei 50 renginių – seminarų, diskusijų, atvirų paskaitų, mokslo įstaigų prisistatymų.

Pirmą kartą parodoje dalyvavo Europos Komisija ir pristatė bei populiarino projektą „Judus jaunimas“ („Youth on the Move“). Informaciją apie darbo ir gyvenimo sąlygas Europos Sąjungoje pristatė EURES Lietuva konsultantai, kurie supažindino su aktualiais darbo pasiūlymais kitose valstybėse, nedarbo draudimo ypatumais vykstant į kitas valstybes.

Atskiroje salėje vyko įkvepiantys renginiai „Idėjų inkubatorius“ su garsiais Lietuvos verslo ir pramogų pasaulio atstovais, kurie dalijosi geromis idėjomis kaip siekti savo tikslo.

PROFESIJOS GYVAI

Svajojantys išmokti reikalingo ir įdomaus amato, kuris ateityje garantuotų darbą ar paskatintų kurti nuosavą verslą, parodoje rado reikalingiausias šiandienos darbo rinkoje specialybes ir profesijas  – automobilių diagnostika ir remontas, transportas, viešbučių, restoranų paslaugos, inžinerinė pramonė ir energetika, žemės ūkis ir maisto pramonė, statyba ir medienos technologijos, sveikatinimo paslaugos, floristika, kirpimas, kosmetologija, visažistų, masažuotojų specialybės, tęstinis mokymas.

Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras pardoje atstovavo kirpėjų ir kosmetikų profesijas.

 

 

Daugiau parodos akimirkų rasite: socialiniame tinkle Facebook >>

Parengė profesijos mokytoja metodininkė Daiva Motiejūnaitė.

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku