Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Centre paminėta Europos kalbų diena

Europos kalbų diena – rugsėjo 26 d. Europos Sąjungoje švenčiama šventė, skirta Europos Sąjungos kalboms. Europos valstybėse organizuojami įvairūs renginiai, siekiant paskatinti mokytis kalbų, ugdyti pagarbą visoms Europos kalboms. 

Ši diena buvo paminėta ir mūsų centre. Gimnazijos skyriaus vienuoliktokai dalyvavo nuotaikingoje pamokoje, kurios metu susipažino su Europos Sąjungos kalbų įvairove, bandė pasimokyti gestų kalbos, klausė, kaip lietuvių greitakalbes sako užsieniečiai, dalyvavo viktorinoje: spėjo, kokia kalba dainuojamos dainos, koks žymus žmogus ar architektūros šedevras pavaizduotas nuotraukoje ir kt. Direktorė Rita Pečiukaitytė papasakojo apie ES projektus, kuriuose dalyvauja mūsų centro mokiniai ir mokytojai, linkėjo pirmakursiams mokytis užsienio kalbų ir ateityje taip pat išvykti stažuotis į svečias šalis. Gimnazijos skyriaus vedėja Rita Matulevičienė visus nustebino padainavusi dainą ukrainiečių kalba. Ji teigė, kad kalbų mokėjimas vienija žmones, leidžia pažinti kitas šalis ir jų kultūras, taip pat paskatino gerbti ir puoselėti brangiausią − savo gimtąją kalbą.

 

Informaciją parengė kalbų mokytojos

VF-60 gr. mokinio Simono Lukoševičiaus nuotraukos

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku