Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Mokinių turnyras „Pinigų srautas“

Kaip ištrūkti iš „Žiurkių rato“?

2016 m. birželio 17 d. Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre (VPVDPRC) vyko pirmo kurso A-15, F-52, HK-16, HK-18, I-10 ir M-2 grupių mokinių turnyras „PINIGŲ SRAUTAS“, kurį vedė ekonomikos ir verslo pagrindų profesijos mokytoja metodininkė Vaiva Ščitienė. Šis turnyras buvo organizuotas mokinių pageidavimu, nes kovo mėnesį per Mokinių finansinio švietimo savaitę V.Ščitienė supažindino mokinius su žaidimo taisyklėmis ir ekonomikos pamokų metu leido pabandyti ištrūkti iš „Žiurkių rato“. Iš pradžių mokiniai į šį stalo žaidimą žiūrėjo skeptiškai (nes reikėjo daug skaičiuoti), tačiau po kelių „Žiurkių ratų“, kai suprato, ką reik daryti, jog padidėtų pajamos ir sumažėtų išlaidos, daugumą pagavo azartas. Mokiniai varžėsi tarp savo pasirinktos profesijos draugų, tačiau jiems buvo įdomu parungtyniauti ir su kitų profesijų mokiniais.

Šiame turnyre, kuris vyko nuo 9 iki 12 val., dalyvavo 28 skirtingų profesijų mokiniai. Mokytoja V.Ščitienė žaidimo pradžioje visus supažindino su taisyklėmis, paaiškino, už ką bus skiriami balai. Žaidėjai turėjo sumažinti bent 50 proc. savo pasyvus (įsipareigojimus bankams ir kitiems kreditoriams) ir pasiekti, jog pasyvios pajamos būtų ne mažesnės nei išlaidos (tam reikėjo pirkti akcijas, nekilnojamąjį turtą ir kitokius aktyvus). Tik tokiu būdu žaidėjai galėjo surinkti 100 balų: patekti į „Greitkelį“ ir ten nusipirkti savo svajonę, t.y. laimėti. Deja, šiam tikslui pasiekti trijų valandų buvo per mažai...

Geriausiai sekėsi masažuotojams – M-2 gr. mokiniams. Jie surinko 91,43 balus. Miknevičiūtei Ritai ir Ostromskajai Beataipritrūko vos 50$, kad patektų į „Greitkelį“. Jos taip pat sugebėjo likviduoti 100 proc. savo pasyvų. Iš masažuotojų tik viena mokinė nesukūrė jokių pasyvių pajamų. Nuo masažuotojų mažai atsiliko interjero apipavidalintojai – I-10 gr. mokiniai surinko 90 balų. Čia geriausiai sekėsi Stankevič Viktorijai. Ji likvidavo per 50 proc. pasyvų, o kad patektų į „Greitkelį“ jei pritrūko 2/3 sukurtų pasyvių pajamų. Kiti žaidėjai daugiau stengėsi likviduoti įsipareigojimus kreditoriams, nei kurti pasyviąsias pajamas. Tačiau buvo ir tokių, kurie bandė įsigyti ir aktyvų. Prasčiausiai sekėsi auklėms – A-15 gr. mokiniai surinko 86 balus.

Stalo žaidimas „PINIGŲ SRAUTAS“ lavina mokinių finansinį intelektą, ugdo kritinį mąstymą. Žaisdami jie supranta, kad praturtėti gali kiekvienas, net ir tas, kuris gauna nedidelę algą. VPVDPRC įsigijo kelis šio žaidimo egzempliorius. Todėl kitais mokslo metais jie bus naudojami Asmeninių finansų pamokų metu, o mokytoja V.Ščitienė žada rengti dar ne vieną „PINIGŲ SRAUTO“ turnyrą ne tik mokiniams, bet ir savo kolegoms.

Nuotraukų galerija:

nešiojamo kompiuterio nuoma vilniuje

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku