Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

„Erasmus+“ stažuotė Italijoje - tarptautinė patirtis pandemijos apsupty

2020 m. kovo 2-15 d. vyko „ERASMUS+“ mokinių stažuotė Italijoje. 10 mokinių (4 masažuotojai, 4 socialinio darbuotojo padėjėjos ir 2 kirpėjos) atliko praktiką Italijos pietuose įsikūrusiame Rodi Garganico miestelyje.

Dalyviai apie stažuotę:

Masažuotojo specialybės mokiniai: Aivaras Jucevičius, Paulė Lukoševičiūtė, Ugnė Beliavskyė ir Sandra Boicova stažuotę vertino taip:  ,,Praktiką atlikome viešbutyje, kuriame ir gyvenome. Dėl pasaulyje susidariusios situacijos (COVID-19 viruso) masažus atlikome skirtingose, specialiai mums įrengtose patalpose. Savo patirtimi ir įgūdžiais su mumis dalijosi masažuotoja italė, turėjome galimybę pažinti kitokį darbo stilių ir pobūdį. Buvo smagu atlikti masažus, girdėti melodingą italų kalbą, mokytis naujų dalykų bei palyginti dvi skirtingas kultūras. Turėjome ir laisvo laiko. Jį skyrėme miestelio tyrinėjimui bei ekskursijai. Kartu su visais stažuotės dalyviais važiavome į nacionalinį parką, aplankėme aukštai kalnuose esančią bažnyčią. Ten, kaip pasakoja Italijos legendos, buvo apsireiškęs Arkangelas Mykolas. Italijos kultūra yra labai užburianti ir  išskirtinė.“

Socialinio darbuotojo padėjėjos: Karolina Vlasevič, Justyna Stankevič, Karolina Pankevičiūtė  ir Vilma Stankauskaitė: ,,Praktiką atlikome vaikų ir jaunimo socializacijos centre ,,Peter Pan“. Dirbome su įvairaus amžiaus vaikais, rūpinomės jų laisvalaikio veiklomis, kambarių švara bei tvarka. Dėl kalbos nemokėjimo  buvo sudėtinga susikalbėti su vaikais ir personalu, bet kolektyvas visuomet buvo nusiteikęs padėti, o vaikai žaisti ir bendrauti. Žinoma, nuotaiką temdė prasidėjusi pasaulinė koronaviruso pandemija. Dėl to stažuotę reikėjo užbaigti anksčiau. Bet dvi savaitės stažuotės dar labiau paskatino domėtis italų gyvenimo būdu ir kultūra.“

 Būsimųjų kirpėjų vertinimas: ,,Stažuotėje patyrėme daug įspūdžių, įgijome patirties bei supratome savo stiprybes ir silpnybes. Gaila, jog dėl susidariusios koronaviruso situacijos  teko trumpai pabūti grožio salone (kirpykloje), kurioje buvo numatytos veiklos, padėsiančios įgyti patirties profesinėje srityje, pamatyti, kaip kitos šalies meistrai atlieka tam tikras plaukų procedūras. Tačiau nepaisant visų aplinkybių, gerai praleidome laiką, susipažinome su daugybe skirtingų žmonių. Supratome,  kodėl dar reikia pasistengti, kad vėliau gyvenime būtų geriau ir lengviau.“ Taip stažuotę vertino Simona Šukytė ir Dorota Šimanel.

,,Nors stažuotės laikas dėl koronaviruso sutrumpėjo, mes džiaugiamės ir esame dėkingi centrui, kad turėjome galimybę sudalyvauti šioje programoje, nes įgijome įvairiapusės praktikos, žinių ir patirties.“- sakė projekto dalyviai.

Dalyvių parengtą stažuotės pristatymą galite rasti čia>>

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku