Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

„Erasmus+“ projekto dalyvių mokinių stažuotė Portugalijoje

2019 m. vasario 25 d. - kovo 22 d.  vyko „Erasmus+“ projekto „Profesinis tobulėjimas su „Erasmus+“ (Nr. 2018-1-LT01-KA116-046769) mokinių stažuotės Portugalijoje. Jose dalyvavo dešimt mokinių, besimokančių fotografo, floristo ir kirpėjo mokymo programose. Mokiniai atliko praktiką realiose darbo vietose/įmonėse.

Dalyviai apie stažuotę:

Fotografijos specialybės mokinys Denis Zvyagin atliko praktiką „Paulo Pinto“  fotostudijoje, Lisabonoje. Ten fotografavo šeimynines fotosesijas, vykdė užsakymą mokykloje - fotografavo mokinius mokyklos albumui. Taip pat Denisui buvo patikėta kurti fotoknygas ir reklamines juostas internetiniam puslapiui.  Jonatan Baranovski darbavosi su studijos „Studio Nuts“ specialistais (Lisabonoje). Kitaip nei Deniso, ši įmonė buvo labiau orientuota į multimediją ir darbą „Adobe Photoshop“ programa, vizualizacijų kūrimą 3D formatu, piešimą ir plakatų projektavimą skaitmeninėje erdvėje. Jonatan turėjo galimybę sukurti savo plakatą, taip pat vieną dieną dalyvavo augintinių fotosesijoje. Eglė Mekuškienė ir Mantas Platūkis praktiką atliko „Impala Multimedia Ltd.“ įmonėje, esančioje Sintra mieste. Praktikos metu mokėsi darbo spaustuvėje, stebėjo reporterių darbą, asistavo fotografuojant žinomus Portugalijos žmones, aktorius. Taip pat gilinosi į maisto fotografavimą studijoje, stiklinių objektų fotografavimą, žmogaus fotografavimą studijoje prie natūralaus apšvietimo. Domėjosi šviesos prietaisų (blyksčių, išorinių blyksčių) savybėmis. Vykdė užduotis savarankiškai, temomis: „Tacho upės santykis su miestu“ bei „Montijo žmonių portretai“.

Floristikos specialybės moksleivės: Akvilė Kryžanauskaitė, Indrė Balčiūnaitė, Diana Baginskaitė ir Gerda Alkevičiūtė praktiką atliko Montijo mieste esančioje didžiausioje floristikos įmonėje „Florineve“. Iš pradžių tvarkė gėles - pilstė vandenį į indelius, ruošė gėles eksportui (klijavo lipdukus, pakavo, rūšiavo). Taip pat keletą kartų gavo užduotį - sukurti puokštes. Visos merginos bent po sykį turėjo galimybę darbuotis ir prekybos centre Forum (floristikos „Florineve“ salelėje), kur bendravo su klientais, prekiavo gėlėmis ir puokštėmis.

Kirpėjo specialybės mokiniai Evaldas Valantiejus ir Artiom Kikot darbavosi Lisabonoje. Praktiką atliko pas garsų Lisabonos kirpėją Aurelio Ramos, kuris čia garsus ne tik dėl autorinių kirpimo technikų, bet ir dėl daugelio metų kauptų tarptautinių konkursų apdovanojimų ir trofėjų. Salone mokiniai atliko įvairius darbus,  aptarnavo klientus. Tačiau įdomiausia dalis - šukuosenų dizainas. Bendradarbiaudami parengė ypatingą projektą tarptautiniam „GOLDWELL“ konkursui - natūralių plaukų rūbą, kurio galutinę vizualizaciją atliko kartu su profesionalų komanda.

Tris savaites trukusios praktikos metu, mokiniai gilinosi į savo specialybės darbo metodus, įgijo naujų įgūdžių dirbdami užsienio įmonėse. Taip pat gilino anglų kalbos bei portugalų kalbos žinias, pamatė lankytinas Portugalijos vietas. Trijų išvykų metu, mokiniai pamatė žymiausias Portugalijos vietas, esančias  įvairiuose miestuose (Cascais, Cabo de roca, Fatima, Sintra, Montijo, Lisabon, Obidos, Nazare). Taip pat turėjo galimybę pažinti Portugalijos žmones, iš arti stebėti jų gyvenimą, kultūrą, ragauti maistą ir tyrinėti aplinką. Visą stažuotę koordinavo šie vadovai: Laila Rozena, Bruno Carromeu ir Kornelija Jodkaitė. Nepaisant paros laiko, darbo valandų, neskaičiuojant dėmesio, jie visuomet padėjo rūpimais klausimais, konsultavo, domėjosi mūsų veiklomis, nuotaikomis bei fizine ir emocine būkle. Supažindino su Montijo miestu, aprodė visas strategiškai svarbias miesto vietas – parduotuves, bažnyčią, ligoninę, kultūrinius taškus,  instruktavo, kaip reikėtų elgtis svetimoje šalyje, ko reikėtų vengti ir ką būtina žinoti. Papasakojo apie vietinius žmones, apie Lisaboną.

Esame labai dėkingi savo mokyklai, jos direktorei Ritai Pečiukaitytei, projektų vadovei Ritai Damkauskienei, lydinčiajai mokytojai Jogailei Butrimaitei už galimybę sudalyvauti tokioje stažuotėje, už pasitikėjimą mumis ir skirtą dėmesį bei laiką, už kantrybę ir jėgas bandant mus paruošti savarankiškam darbui. Taip pat už kantrybę, patarimus, greitą reakciją labai dėkojame vadovėms Lailai ir Kornelijai ir visiems, kurie prisidėjo prie mūsų gerovės ir patogumo.

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku