Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Darbo praktika užsienio įmonėse/profesinio mokymo institucijose (atnaujinta: stažuotė Maltoje)

„Erasmus+“ profesinio mokymo 1 pagrindinio veiksmo projektas

Nr. 2015-1-LT01-KA102-013164

Projektas vykdomas nuo 2015-06-01 iki 2017-05-31

Projekto partneriai:

Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras (paraiškos teikėjas)

Privatno Sredno Ucilishte Akademija Leontic (Makedonija)

Rigas Stila un modes profesionala vidusskola (Latvija)

USAK FATIH SULTAN MEHMET MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI (Turkija)

The College of West Anglia (Jungtinė Karalystė)

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä (Suomija)

Projekto santrauka:

Projekto tikslas - sudaryti sąlygas besimokantiems bei profesijos mokytojams įgyti tarptautinės profesinės patirties, praktinių įgūdžių, kurie užtikrintų kokybišką praktinį mokymą. Projekto tikslinė grupė – 30 baigiamojo kurso kirpėjo, fotografo, higieninės kosmetikos, apeigų ir švenčių organizatoriaus specialybių mokinių, kurie vyks į stažuotes Latvijoje, Jungtinėje Karalystėje, Makedonijoje, Turkijoje, ir profesijos mokytojai (2 mokytojai), dirbantys interjero apipavidalintojo ir reklamos gamintojo mokymo programoje, vyks su vizitu į Suomiją. Mokiniai dalį (3 savaites) baigiamosios praktikos atliks užsienio šalyse, mokymo institucijų praktinio mokymo dirbtuvėse (dalį praktikos laiko įmonėje) arba visą stažuotės laiką dirbs įmonėje.

Numatomas rezultatas - praktika užsienyje leis mokiniams tobulinti profesinius darbinius įgūdžius, pažinti kitą kultūrą bei įgyti tarpkultūrinės komunikacijos patirties, tobulinti užsienio kalbos gebėjimus, įvertinti savo kompetencijas, geriau pažinti save bei sustiprinti pasitikėjimą savimi. Profesijos mokytojai savaitę gilins žinias ir praktinius įgūdžius Suomijoje. Visų dalyvių įgytos kompetencijos bus įvertintos bei pripažintos. Jie gaus Europass mobilumo dokumentą.

 

Projekto vykdymo eiga:

Skelbiama projekto dalyvių atranka >>

Skelbiama projekto dalyvių (mokinių) atranka >>

Erasmus+ projekto dalyvių vizitas Suomijoje:

2015 m. lapkričio 1-7 d. vyko projekto dalyvių, profesijos mokytojų Dovilės Pociūtės ir Reginos Kubertavičienės vizitas Suomijoje.

Dalyvių įspūdžiai:

„Šiandieną visame pasaulyje atgyja senieji amatai ir senos technologijos, nes dažniausiai tai yra žymiai ekologiškesnis procesas. Kas ir yra patrauklu visuomenei. EKAMI mokykloje, esančioje Suomijoje, Kotkos mieste, pasisėmėme amato technologinių žinių – tokių, kurių Lietuvoje jau nebėra, o ir pasimokyti galima tik iš pavienių asmenų ar prosenelių. Tai senos etnografinės technologijos.

EKAMI mokykla yra išsidėsčiusi salose. Lankėmės keliuose filialuose. Dirbome Haminoje esančiame filiale. Šiame filiale yra keletas specialybių. Domėjomės mokymo metodais ir technologijomis interjero dekoravimo, tekstilės ir laivų gamybos specialybėse. Projektavimo darbai mokykloje vykdomi kompiuterinėmis technologijomis. Suomijoje šios specialybės yra nuo seniausių laikų. Mokymo procesas apima visus gamybos technologijos etapus. Pvz. tekstilės darbai atliekami nuo pluošto pasiruošimo (nuo nukirptų ir išplautų vilnų). Yra karšimo, verpimo priemonės. Interjero apipavidalintojai dirba, pasigamindami dažus iš pigmentų su alumi ar pienu. Lietuvoje senųjų technologijų vietą užėmė dažų pastos ir pan. Įgijome įgūdžių bei susipažinome su metodine medžiaga kaip mokyti sienų dekoravimo paprastomis priemonėmis. Įgytas žinias perduosime savo mokiniams, o jie, labai tikime, įvaldę ar susipažinę su senomis technologijomis turės daugiau galimybių integruotis į darbo rinką, pvz. galės dirbti restauravimo darbus. Vizito metu surengėme nedidelę Dovilės Pociūtės tapybos ant šilko parodėlę. Jos metu pasidalinome žiniomis apie šilko dekoravimo technologijas.“

 Vizito akimirkos: 

2016 m. kovo 17 d. Centre vyko praktinis seminaras ,,Sienų dekoravimo technologijos Suomijoje". Seminaro metu Erasmus+ programos projekto (Nr. 2015-1-LT01-KA102-013164) dalyvės pasidalijo vizito Suomijoje metu įgyta patirtimi. Seminarą vedė profesijos mokytoja Dovilė Pociūtė. Seminaro metu pristatyta profesijos mokytojos ekspertės Reginos Kubertavičienės sukurta video mokomoji medžiaga. Seminare dalyvavo respublikos profesinio mokymo įstaigų mokytojai ir mokiniai, kolegijų dėstytojai bei verslo įmonių specialistai, dizaineriai, architektai, inžinieriai.

Seminaro akimirkos

Fotografų stažuotė Latvijoje

2016 m. balandžio 4-22 d. vyko Erasmus+ projekto „Darbo praktika užsienio įmonėse/profesinio mokymo institucijose" (Nr. 2015-1- LT01-KA102- 013164) fotografų stažuotė Latvijoje. Stažuotėje dalyvavo devyni F-48, F-50, F-46 grupių mokiniai, juos lydėjo profesijos mokytoja Jovita Ambrazaitytė. Dalyviai atliko praktiką Latvijos sostinėje Rygoje esančioje profesinėje mokykloje Rigas Stila un modes profesionala vidusskola.

Stažuotės dalyvės Eglės įspūdžiai:

„Latvijoje mokytojai ir mokiniai mus priėmė labai maloniai, visgi, kaip ir mes, taip ir jie mus laiko kaimynais ir broliais . Kalbiniai skirtumai šiek tiek trukdė darbui, bet tai kėlė daugiau juoko, nei sumaišties. Rėžimas ir tempas buvo neapsakomas. Stažuotės programa puiki, neskaitant to, kad, atlikę užduotis, kasdien vos parvilkdavom kojas namo. Nuo ankstaus ryto užsiėmimai mokykloje kartu su latvių moksleiviais, bendros užduotys, fotosesijos ir pan. Po to įvairiausių objektų lankymas Rygoje ir kituose Latvijos miestuose. Buvome fotografijos muziejuje, kuriame, ačiū mūsų nuostabiems mokytojams, jau viską teoriškai žinojome tik pamatėme realiai . Vykome į Rygos studiją, kurioje filmuojami filmai – išnaršėme visus slapčiausius užkulisius. Fotografavome etnografinius objektus kitu kampu. Kartu su profesionaliu fotografu iš Vokietijos fotografavome portretus. Rengėme savo darbų parodą, išmokome, kaip teisingai pateikti parodą žiūrovui.

Laisvalaikiu aplankėme botanikos sodą, zoologijos sodą, Siguldą, Rundalę, Laimos šokolado fabriką ir daugybę kitų įdomių vietų. Šios trys savaitės buvo nuostabios. Tiek dėl naujos patirties, naujų žinių, įgūdžių, tiek dėl kitos šalies, jos kultūros, žmonių pažinimo. Iš šios stažuotės pasiėmiau net gerokai daugiau, nei buvo galima tikėtis. Jei tik turėčiau galimybę važiuočiau ir važiuočiau į tokius projektus!“

Stažuotės akimirkos:

Higieninės kosmetikos specialybės mokinių stažuotė Makedonijoje

2016 m. balandžio 11-29 d. vyko Erasmus+ projekto „Darbo praktika užsienio įmonėse/profesinio mokymo institucijose" (Nr. 2015-1- LT01-KA102- 013164) higieninės kosmetikos specialybės mokinių stažuotė Makedonijoje. Stažuotėje dalyvavo aštuonios mokinės, jas lydėjo profesijos mokytoja Dovilė Mackelytė. Dalyvės atliko praktiką Makedonijos sostinėje Skopje esančioje profesinėje mokykloje PSU Akademija Leontic.

Stažuotės dalyvės Ligitos įspūdžiai:

„Stažuotę atlikome privačioje mokykloje, šalia kurios yra studija-grožio salonas. Jame ir atlikome praktiką. Praktinių užsiėmimų metu mus mokė direktorė Vaska Leontic, ji – ne tik puiki savo srities meistrė, bet ir nuostabus žmogus, kuris mums skyrė daug dėmesio ir laiko. Darbo metu darėme makiažus, veido ir kūno masažus, stebėjome, kaip kitos meistrės atlieka įvairias procedūras. Po kiekvienų užsiėmimų viską aptardavome su mokytoja Vaska, išklausydavome pastabų, patarimų, nuomonių. Susipažinome ir išbandėme ,,Kryolan‘‘ kosmetiką, taip pat buvome ,,Sotix‘‘ studijoje, kur mums pristatė ,,Thalgo‘‘ odos priežiūros produktus ir demonstravo veido odos drėkinimo procedūras. Gavome dovanų kremų ir kaukių mėginėlių. Taipogi lankėmės gamykloje, kurioje gaminama vaikų, paauglių ir suaugusių žmonių kosmetika, šampūnai, saulės kosmetinės priemonės, kvepalai, buitinė technika, susipažinome su visų produktų gaminimo, pakavimo technologijomis, jų saugojimu ir transportavimu. Vėlgi gavome dovanų. Viešbutyje ,,Russia‘‘ lankėmės SPA centre, susipažinome su šioje įmonėje teikiamomis grožio procedūromis. Buvo labai įdomu susipažinti su teatro grimerių darbu, šio darbo specifika.

Laisvalaikiu daug keliavome. Aplankėme Skopje įžymybes: senamiestį, daug bažnyčių, išlikusias tvirtoves, viešbutį pirkliams, meilės parką, motinos Teresės namus-muziejų, Akmeninį tiltą, Archeologijos muziejų bei dar daug kitų vietų. Vieną dieną praleidome Ohrid. Mus sužavėjo nuostabūs kalnų ir gamtos vaizdai. Lankėmės ,,Matka‘‘ kanjonuose ir uoloje, gamtos grožio neįmanoma apsakyti, jį reikia tiesiog pamatyti. Buvome ant ,,Wodno‘‘ kalno prie didelio kryžiaus ,,Millenium cross‘‘, kuris naktimis šviečia ir tarsi saugo sostinę bei jos gyventojus. Ragavome tradicinių patiekalų, skanėstų, gėrimų.

Stažuotė Makedonijoje leido labiau pažinti vienai su kitą, pažinti kitą kultūrą, šalį, įgauti daugiau pasitikėjimo savimi, žinių, pagerinti turimus įgūdžius. Esame dėkingos už tokią nuostabią galimybę Erasmus+ programai!”

Stažuotės akimirkos:

Apeigų ir švenčių organizatorių stažuotė Turkijoje

2016 m. balandžio 16 d. – gegužės 6 d. vyko Erasmus+ projekto „Darbo praktika užsienio įmonėse/profesinio mokymo institucijose" (Nr. 2015-1- LT01-KA102- 013164) apeigų ir švenčių organizatoriaus specialybės mokinių stažuotė Turkijoje. Stažuotėje dalyvavo šeši AP-9 ir AP-10 grupių mokiniai, juos lydėjo profesijos mokytoja Zina Žvalionienė. Dalyviai atliko praktiką Antalijos regione esančiame viešbutyje “Meryan“, dirbo kartu su viešbučio animatorių komanda.

Stažuotės dalyvės Meilės Vitkauskaitės įspūdžiai:

„Atlikome 3 savaičių praktiką Turkijoje. Mes buvome 6 mokinių komanda, dirbome animatoriais 5 žvaigždučių „Meryan“ viešbutyje. Organizavome įvairias veiklas, pramogas, žaidimus viešbučio svečiams bei vaikams. Skatinome viešbučio svečius aktyviai leisti laisvalaikį, ilsėtis, kartu dalyvauti veiklose. Svečiai buvo įvairaus amžiaus, tautybių, fizinio pasiruošimo ir pomėgių. Nepaisant to, visus privalėjome įtraukti į veiklas. Organizavome tinklinio, krepšinio, futbolo, vandens polo ir kitus komandinius žaidimus. Svečiai, pagal pomėgius, galėjo varžytis su kitais dalyviais smiginio, bočios, shifelboard turnyruose ir gauti diplomus bei smagias dovanas. Mėgstantiems sportą vandenyje rengėme vandens gimnastikos užsiėmimus, moterims – pilvo šokio, aerobikos, rytinės mankštos veiklas. Vaikams buvo skirta „Mini club“ aikštelė, kurioje jie galėjo žaisti. Jiems organizavome piešimus ant veido, kartu lipdėme figūrėles iš molio, spalvinome makaronus ir kt. Vakare viešbučio svečiams kartu su viešbučio animatorių komanda organizavome temines diskotekas, naktinius šou, netgi pokerio vakarus. Viskas buvo labai įdomu, įgijome naudingos patirties.“

Stažuotės akimirkos:

 

Erasmus+ programos projektas Nr. 2015-1-LT01-KA102-013164

Darbo praktika užsienio įmonėse/profesinio mokymo institucijose"

skelbiama dalyvių atranka

Projekto dalyviai, II, III kurso mokiniai, besimokantys pagal Kirpėjo programą, vyks į trijų savaičių stažuotes:

Prancūzijoje – 6 mokiniai, atliks praktiką mokymo institucijos praktinio mokymo dirbtuvėse, stažuotės laikotarpis 2017-03-13 iki 2017-03-31;

Maltoje - 3 mokiniai atliks praktiką įmonėse, stažuotės laikotarpis 2017-03-13 iki 2017-03-31;

 

Dalyvių atrankos kriterijai:

• mokymosi rezultatai
• profesinių žinių ir gebėjimų įvertinimas
• motyvacija
• aktyvumas, dalyvavimas centro/respublikiniuose renginiuose
• užsienio kalbos (anglų k.) mokėjimas
• asmeninės savybės

Pastaba: stažuotės trukmė nurodyta be kelionės dienų

Mokinius, norinčius dalyvauti projekte, kviečiame iki 2016 m. spalio 31 d. atrankos komisijai (203 kab.) pateikti užpildytą dalyvio anketą (anketos formą galite paimti 308 kab. arba parsisiųsti paspaudę šią nuorodą: >> )

Apie atrankos rezultatus informuosime asmeniškai

Iškilus klausimams, prašome kreiptis į projektų vadovę Ritą Damkauskienę (308 kab., tel. 861111575, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. )

Parengė projektų vadovė Rita Damkauskienė

Vizitas Prancūzijoje

2017 m. kovo 12-18 d. profesijos mokytoja Kristina Čemeškaitė lankėsi Prancūzijoje (Clermont–Ferrand‘e). Mokytoja lydėjo Erasmus+ projekto (Nr. 2015-1-LT01-KA102-013164, „Darbo praktika užsienio įmonėse/profesinio mokymo institucijose") dalyves į stažuotę.

Mokytojos K. Čemeškaitės įspūdžiai: „Vykome į Marie Curie Vocational School (Marie Curie profesinė mokykla) Clermont–Ferrand‘e. Vizito metu susipažinome su mokyklos veikla, puikiai įrengtomis ir modernia įranga bei priemonėmis aprūpintomis praktinio mokymo dirbtuvėmis, pasidalinome patirtimi su mokyklos bendruomene. Mokinės turės puikią galimybę šioje mokykloje 3 savaites tobulinti savo profesinius gebėjimus. Taip pat aplankėme du grožio salonus: „Salon Unyted“ ir „Salon Patrice Chambon“, kuriuose kiekvieną savaitę 2 dienas dirbs dalyvės. Laisvalaikiu aplankėme Clermont–Ferrand‘o centrą, grožėjomės senamiesčiu, nuostabiais parkais, miesto aikštėmis ir kalnuotu gamtovaizdžiu. Sužavėjo kolegų atidumas ir rūpestis, žmonių paprastumas, nuoširdumas, paslaugumas. Džiaugiamės, jog bendradarbiaujame su šia mokykla“.

Vizitas Maltoje

2017 m. kovo 12 - 19 d. profesijos mokytoja Ilona Kurnevič lankėsi Maltoje. Mokytoja lydėjo Erasmus+ projekto (Nr.2015-1-LT01-KA102-013164, „Darbo praktika užsienio įmonėse/profesinio mokymo institucijose") dalyvius į stažuotę.

Mokytojos I. Kurnevič įspūdžiai: „Atvykus į Maltą, mus maloniai pasitiko Rita Ramelytė - projekto IZI Limited atsakingas asmuo. Rita Ramelytė supažindino mus su gyvenimo sąlygomis ir palydėjo į salonus, kuriuose mokiniai atliko praktiką: Justiną Končiūtę ir Katrę Brazdžionytę į „Leonards Hairdressers“ saloną, o Dovydą Zubricką į „Privé Hairdressing“ saloną.  Po malonaus susipažinimo su darbo sąlygomis ir praktikos eigos aptarimo, mes aplankėme Maltos sostinę – įspūdingą Valetą. Visą savaitę mokiniai atliko darbo praktiką salonuose, stebėjo kirpimus, atliko galvų plovimus, dalyvavo plaukų dažymuose. Po praktikos aplankėme daugybę įspūdingų vietų. Sužinojome, kad Malta išsidėsčiusi penkių salų salyne centrinėje Viduržemio jūros dalyje, į pietus nuo Italijai priklausančios Sicilijos salos, į rytus nuo Tuniso ir į šiaurę nuo Libijos. Malta yra viena iš mažiausių ir tankiausiai gyvenamų šalių pasaulyje. Malta - viena mažiausių valstybių Europoje. Buvome sužavėti šalies architektūra ir gamtos grožiu. Vaikštinėjome Maltos pakrantėmis ir įlankomis, grožėjomės atsiveriančiais nepaprastai žydros ir šiltos Viduržemio jūros vaizdais.

Kirpėjų stažuotė Prancūzijoje

2017 m. kovo 13-31 d.  vyko Erasmus+ projekto „Darbo praktika užsienio įmonėse/profesinio mokymo institucijose" (Nr. 2015-1- LT01-KA102- 013164) kirpėjų specialybės mokinių stažuotė Prancūzijoje. Stažuotėje dalyvavo K-105 gr. mokinės Božena Levkovskaja ir Erika Šubravaitė bei K-107 gr. mokinės: Eglė Kostikovaitė, Jovita Kaziukevič, Viktorija Medvedevaitė, Ona Vitkevičiūtė. Dalyvės atliko praktiką Clermont–Fd esančioje Lycée des Métiers des Services Marie Curie profesinėje mokykloje.

Stažuotės dalyvių įspūdžiai:

„Atlikome kirpėjų stažuotę Prancūzijoje. Likome labai sužavėtos  tokia praktika, ji tikrai viršijo mūsų lūkesčius. Įgijome daug naudingų žinių, nepakartojamų įspūdžių. Išmokome labiau pasitikėti savimi, savo jėgomis bei drąsiau aptarnauti klientus. Pamatėme kaip profesionaliai dirba, moko bei bendrauja meistrai užsienyje. Nepaisant to, kad nedaugelis kalbėjo anglų kalba, visi labai stengėsi ir geranoriškai mums padėjo. Nekilo jokių problemų, buvome priimtos labai šiltai. Po praktikos turėjome galimybę pasigrožėti nuostabia gamta, kalnais ir pamatyti daug kultūrinių objektų. Išsipildė visų mūsų svajonė apsilankyti Paryžiuje ir pamatyti Eifelio bokštą. Esame labai dėkingos visiems, kurie prisidėjo prie stažuotės organizavimo“.

Kirpėjų stažuotė Maltoje

2017 m. kovo 13-31 d.  vyko Erasmus+ projekto „Darbo praktika užsienio įmonėse/profesinio mokymo institucijose" (Nr. 2015-1- LT01-KA102- 013164) kirpėjų specialybės mokinių stažuotė Maltoje. Stažavosi K-105 gr. mokiniai: Dovydas Zubrickas, Katrė Brazdžionytė, Justina Končiūtė. Dalyviai atliko praktiką verslo įmonėse.

Stažuotės dalyvių įspūdžiai:

„Kelionė prasidėjo nuo sėkmingo išvykimo ir atvykimo į Maltą. Mus maloniai pasitiko „Easy Job“ atstovai. Jie palydėjo į „Orchidea“ apartamentus, kuriuose gyvenome visą stažuotės laiką. Kitą dieną susitikome su asmeniu, kuris buvo atsakingas už projekto vykdymą Maltoje, aptarėme stažuotės eigą, mus palydėjo į salonus, kuriuose atlikome praktiką. Justina ir Katrė stažavosi „Leonards Hairdressers“ grožio salone, kuris įsikūręs kone pačiame judriausiame miestelyje (Sliemoje). Stažuotės metu salone dirbo 4 nuolat dirbantys meistrai, kurie dalinosi su mumis savo žiniomis, rodė savo naudojamas technikas ir technologijas. Teko susipažinti su itin intensyviu galvos plovimo būdu, kuris mums buvo labai neįprastas. Buvo nepaprastai vertinga stebėti meistrų atliekamus dažymus, nes vietinių gyventojų plaukai labai stori, tamsūs, sunkiai nudažomi. Dovydas stažavosi „Prive Haidressing “ grožio salone, kuris taip pat yra įsikūręs miestelyje Sliema. Salonas yra neseniai atidarytas, viskas nauja, modernu. Didžiausią įspūdį paliko galvos plovimo technika, jie plauna galvas visai kitaip negu mes. Lietuvoje plaunant klientui galvą, stengiamasi kuo švelniau, kruopščiau atlikti masažą, o Maltoje atvirkščiai – jie plauna šiurkščiai. Stažuotės metu, bendraudami su klientais bei meistrais, patobulinome savo anglų kalbos žinias.

Labai džiaugiamės, kad pamatėme įspūdingą šalį. Malta – nepaprasto grožio sala. Stažuotės metu patekome į tikrą pavasarį, mus lepino saulė ir 20 laipsnių šiluma, besiskleidžiantys gėlių žiedai. Vos radę laisvą minutę stengėmės pamatyti kuo daugiau. Aplankėme kone visą Maltą, įspūdingiausias vietas, miestus bei miestelius. Didžiausią įspūdį paliko žavinga Gozo sala – natūralus gamtos grožis nustebino spalvomis, uolingomis pakrantėmis. Maltos sostinė yra Valeta – pagrindinis kultūros centras, kuris mus žavėjo istoriniais, architektūriniais paminklais, archaiška atmosfera. Puikiai išvystyta turizmo infrastruktūra. Pavyko pasinaudoti turistiniais autobusais, kuriais galima apkeliauti kone visą šalį.

Taigi labai džiaugiamės turėję galimybę stažuotis Maltoje, pamatyti salos nepaprastą grožį, susipažinti su ten gyvenančių žmonių kultūra, patobulinti savo anglų kalbos ir kirpėjo specialybės žinias. Esame dėkingi už suteiktas galimybes ir skatiname kitus dalyvauti tokiuose projektuose“.

Stažuotės akimirkos:

Nuotraukų galerija:

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku