Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Paroda „Kai aristokratai kūrė madą. XVIII–XXI a.“ iš Aleksandro Vasiljevo kolekcijos

2020 m. rugsėjo 25 d. K-122 gr. mokiniai kartu su profesijos mokytojomis Eugenija Jovaišaite ir Kristina Čemeškaite keitė edukacinę aplinką ir vyko į Taikomosios dailės ir dizaino muziejų. 

Aplankė parodą „Kai aristokratai kūrė madą. XVIII–XXI a.“, kuri skirta trims mados šimtmečiams, per kuriuos valdančioji klasė – aristokratija – formavo mados sampratą ir darė įtaką mados raidai. Parodoje buvo pristatoma Napoleono valdymo epocha – vienas svarbiausių laikotarpių, kai aristokratija darė ypač didelį poveikį mados pasauliui. Kita parodos dalis skirta Vokietijos ir Austrijos-Vengrijos imperijų aprangai. Ypatinga ekspozicijos dalis skirta Rusijos imperijai, kurios sudėtyje buvo ir Lietuva. Dalis ekspozicijos skirta Lietuvos aristokratijai, kuri taip pat suvaidino tam tikrą vaidmenį kuriant pasaulinę madą. Taip pat mokiniai sužinojo apie šukuosenų meno raidą. Šias žinias vėliau galės pritaikyti kurdami istorines šukuosenas.

Kultūros renginių lankymas lavina kūrybiškumą, estetikos pajautimą ir bendrakultūrinius gebėjimus. 

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku