Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Pamoka Saugomų teritorijų nacionaliniame lankytojų centre

2016 m. spalio 25 d. Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro Gimnazijos skyriaus mokiniams (VK-106, VHK-15 gr.) buvo organizuota pamoka Saugomų teritorijų nacionaliniame lankytojų centre. Pamokos tikslas - pagilinti žinias apie Lietuvos saugomas teritorijas, susipažinti su saugomų teritorijų nacionaliniame lankytojų centre įkurta biblioteka- skaitykla, plėsti mokinių kultūrinį akiratį.

Centras įsikūręs Vilniuje, Antakalnio mikrorajone, viename iš Sapiegų rūmų komplekso pastatų. Jame įrengta įdomi ekspozicija, kuri stebina savo virtualiais sprendimais. Įėję pasijutome tarsi gamtos apsuptyje: žolynai, paukščiai ir žiogai aplinkui, o užvertus galvas – debesys... Išskirtinė saugomų teritorijų vertė iliustruota ne tik vaizdiniais, bet ir konkrečiais daiktais. Kino salėje (šikšnosparnių buveinėje) galima žiūrėti kino filmus, klausytis paslaptingų gamtos garsų; laboratorinis stalas–klaustukas filmuotais siužetais aiškina gamtos ir etnografinių regionų kultūrines mįsles, o skaitykloje-bibliotekoje galima rasti informacijos apie saugomų teritorijų įdomybes ir keliavimo galimybes po ypatingas Lietuvos vietas.

Pamatėme ir išgirdome tikrai daug. Įgytas žinias panaudosime rengdami integruotą projektą „Verčiu knygą...“, skirtą Bibliotekų metams, taip pat per lietuvių kalbos, biologijos, geografijos ir istorijos pamokas atlikdami įvairias užduotis, laikydami egzaminus.

Parengė mokytojai Sabina Pranculienė ir Kostas Rekašius

Nuotraukų galerija:

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku